«Zvaigžņu karu» muzejam draud tiesu darbi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV vides aizstāvji iesnieguši tiesā prasību aizliegt kino franšīzes «Star Wars» («Zvaigžņu kari») autoram Džordžam Lūkasam būvēt savu mākslas muzeju blakus Mičiganas ezeram.

Šī gada jūnijā tika pieņemts lēmums, ka Lūkasa mākslas muzejs, kurā būs aplūkojama filmu «Star Wars» piemiņas lietu kolekcija un citi priekšmeti no dažādām Holivudas filmām 700 miljonu ASV dolāru (570 miljonu eiro) vērtībā, atradīsies Čikāgā.

Lūkass, kurš pats no savas kabatas finansē muzeja celtniecību, cerēja, ka tas atradīsies netālu no Čikāgas sporta mekas - «Soldier Field» stadiona, taču organizācijas «Friends of the Parks» advokāti mudina režisoru pārdomāt.

Organizācija ceturtdien tiesā iesniegusi prasību pret Čikāgas Parku pārvaldes amatpersonām, piesaucot noteikumus, kas liedz ezera piekrastes zonu apbūvēt.

«Mums nav nekādu pretenziju pret muzeju, bet to nedrīkst būvēt ezera piekrastes zonā,»

sacīja organizācijas prezidente Kasandra Frānsisa.

Šī ir jau otrā reize, kad Lūkass saskaras ar šādu problēmu. Sākotnēji bija paredzēts, ka muzejs atradīsies Sanfrancisko, taču pilsētas vadība aizliedza to būvēt tanī vietā, ko Lūkass bija izvēlējies.

Muzeju plānots atvērt 2018. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu