«Mākslai vajag telpu» vasaras mājā skatāma Bikšes skulptūra

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Fonda «Mākslai vajag telpu» vasaras mājā, Kalnciema ielā 36/38, skatāma tēlnieka Aigara Bikšes lielformāta skulptūra «Identitātes pieņemtie un nepieņemamie aspekti svētku noformējumos», informē fonda pārstāve Viktorija Kasperoviča. Bikšes no poliuretāna veidotā piecu metru skulptūra turpina jau 2014.gadā aizsākto mākslinieka sarunu par simboliem, uz kuru pamata mēs šodien veidojamies un kuri laika gaitā nemanāmi kļuvuši par mūsu identitātes sastāvdaļu.

Lielformāta skulptūrā «Identitātes pieņemtie un nepieņemamie aspekti svētku noformējumos» ir apvienojušies gan jau pazīstamās «Melnādainās tautumeitas», gan speciāli šim notikumam veidotā Lieldienu zaķa tēli.

Bikše ir latviešu tēlnieks, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un Modes nodaļas vadītājs. Viņš ir viens no fonda «Mākslai vajag telpu» dibinātājiem.

Fonda vasaras māja ir radošā telpa, kas arī šovasar turpinās kalpot par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošajām darbnīcām bērniem. No konteineriem veidotā mākslas telpa veidota kā atgādinājums, ka Rīgā joprojām nav muzeja, kurā tiktu atspoguļota Latvijas pēckara un mūsdienu māksla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu