Iluzionists Deivids Bleins pārspēj elpas aizturēšanas rekordu (14)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iluzionists Deivids Bleins trešdien pārspēja elpas aizturēšanas pasaules rekordu, Opras Vinfrijas sarunu šovā uz vairāk nekā 17 minūtēm pārstājot elpot ar ūdeni piepildītā sfēriskā traukā.

Bleins cerēja noturēties bez elpas 23 minūtes, bet viņa palīgi izvilka iluzionistu no ūdens pēc 17 minūtēm, četrām sekundēm un četrām sekundes desmitdaļām.

Iepriekšējo rekordu šogad Šveicē sasniedza Peters Kolats, bez elpas izturot 16 minūtes un 32 sekundes.

Bleins, tērpies sudrabainā akvalangista tērpā, iegremdējās sfēriskā traukā, kurā bija iepildīti 8183 litri ūdens. Pirmās 23 minūtes viņš pavadīja, elpojot tīru skābekli, lai varētu izturēt ilgāk bez elpošanas.

Bleina palīgi šova laikā sacīja, ka iluzionista sirds ritms ir saglabājies pārāk ātrs, jo tam bija jāpalēninās.

"Es jūtos lieliski," sacīja 35 gadus vecais Bleins pēc izvilkšanas no tvertnes.

"Patiesībā es sāku šaubīties, vai man izdosies to paveikt, jo es nekad to neesmu darījis ar tik ātru sirdsdarbību. Es jūtos laimīgs, tas bija mūža sapnis," vēlāk Vinfrijai sacīja Bleins.

Viņš stāstīja, ka, atrodoties zem ūdens, viņš sasniedza meditatīvu stāvokli, bet viņa sirds dauzīšanās nav ļāvusi viņam pilnībā atslēgties.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu