Musketieri ir klāt! (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ uz kinoekrāniem iznākušo filmu vidū ir sen gaidīts kino kārums mazajiem skatītājiem, kā arī kāds neuzbāzīgs nieks vasaras karstuma pārņemtajiem romantiski noskaņotajiem prātiem.

Ar lielu pacietību un ilgi gaidītā Latvijas, Lielbritānijas un Dānijas kopražojuma animācijas filma Trīs musketieri (scenārija autors Māris Putniņš, režisors Jānis Cimermanis) jau šovakar piedzīvo pirmizrādi, bet rīt startē uz lielajiem ekrāniem. Un stāsts tas pats sen zināmais – Francija, 17. gadsimts. Iekšējo karu pārņemto valsti vēl nestabilāku padara galma intrigas, kas ir savērpušās ap karalienes Annas un angļu hercoga Bakingema romantiskajām attiecībām. Visiem spēkiem cenšoties atmaskot sazvērniekus, kardināls Rišeljē ir gatavs uz visu, jo arī viņš slepenībā mīl karalieni Annu. Kardināla gvardi atrodas mūžīgā konfliktā ar karaļa musketieriem, un nepaiet ne diena bez dueļiem starp abiem militārajiem grupējumiem. Lai kļūtu par karaļa musketieri, Parīzē ierodas jaunais gaskonietis d"Artanjans un tūlīt pat tiek ierauts dažādu pārpratumu un notikumu virpulī, kuros viņš iepazīstas ar slavenākajiem karaļa musketieriem Atosu, Portosu un Aramisu. Viņa bīstamie piedzīvojumi ir tikai sākušies – mīlestība pret skaisto Bonasjē, draugu stingrais plecs, drosme un cēlsirdība – tas viss noderēs jaunajam gaskonietim, lai izdzīvotu šajā grūtajā laikā un glābtu karalieni no viņas ienaidniekiem. Lomas ierunājuši Edgars Lipors, Kaspars Pūce, Jānis Skanis, Dainis Porgants, Dita Lūriņa, Jānis Kirmuška, Guna Zariņa, Pēteris Šogolovs, Mārtiņš Vilsons, Leons Krivāns u. c.

Uz ekrāniem iznāk arī režisora Roberta Tauna jaunā filma Jautā putekļiem (Ask The Dust), kas uzņemta pēc Džona Fantes romāna un kurā galvenās lomas atveido Kolins Farels un Selma Hajeka. Interesanti, ka Tauns ar šīs filmas ideju bija apsēsts 15 (!) gadus, līdz tā beidzot tika realizēta, un galvenajā lomā domātā Džonija Depa vietā tagad filmējies Kolins Farels. Trīsdesmito gadu Losandželosā norisinās mīlasstāsts. Jauns, ambiciozs itāliešu izcelsmes jauneklis Arturo Bandīni sapņo kļūt par slavenu rakstnieku un apprecēt daiļu blondīni, taču kaislīgi iemīlas meksikāņu oficiantē Kamillā Lopesā, kas savukārt bija cerējusi apprecēties ar kādu balto amerikāni, lai aizmirstu savu izcelsmi. Par spīti sabiedrības nostājai un sev pašiem, viņiem nākas cīnīties par saviem sapņiem... Īsāk sakot – Kamēliju dāmas variants 21. gadsimtā.

Krievu kino cienītājiem tiek piedāvāta filma Piter FM – stāsts par diviem jauniem cilvēkiem, kuri atrodas dzīves krustcelēs, kad katram no viņiem ir jāizlemj, ko dzīvē darīt tālāk. Viņa – dīdžejs populārā radiostacijā – gatavojas precēties. Viņš – daudzsološs arhitekts ar piedāvājumu strādāt ārzemēs. Taču viņi nav pārliecināti, ka abiem ir vajadzīgs tieši tas. Nejaušība saved šos abus cilvēkus kopā – iesākumam gan tikai pa telefonu. Vai viņiem kādreiz būs lemts satikties? Lomās Vladimirs Maškovs, Jevgeņijs Ciganovs, Aleksejs Barabašs un Jekaterina Fadulova.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu