Prāta vētra iekaro arī Turciju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas kultūras pasākumu virkni Turcijā ievadot, Latvijas vēstniecība Turcijā šomēnes organizē divus grupas Prāta vētra koncertus.

Jau rīt, 12. maijā, grupa uzstāsies Ankarā, Tuvo Austrumu Tehniskajā universitātē, bet 26. maijā prātvētrinieki koncertēs Stambulā, Sabandži universitātē. Abi Prāta vētras koncerti notiks universitāšu pavasara festivālu ietvaros. Turcijā tie ir ļoti populāri jauniešu vidū un katru gadu tos apmeklē vairāki desmiti tūkstoši cilvēku.

Šie būs pirmie Prāta vētras koncerti Turcijā. Šajā valstī izdoti divi grupas albumi – "Among The Suns" un "Four Shores". Īpašu popularitāti Turcijā ir guvusi dziesma Lonely Feeling, kas turku radiostacijas Radio ODTU populārāko dziesmu aptaujā šopavasar ierindojās pirmajā vietā.

Kā Neatkarīgajai pastāstīja grupas sabiedrisko attiecību koordinatore Ieva Liepa, šogad prātvētrinieki ar koncertiem īpaši neaizraujas, jo vairāk koncentrējas uz mēģinājumiem un darbu pie jaunā albuma.

"Tā izdošanas termiņš nav noteikts – varbūt šogad, varbūt pat nākamgad," teica I. Liepa. Dažos koncertos Prāta vētra uzstāties tomēr plāno arī Latvijā: ja neskaita dažādus korporatīvos pasākumus, tad tuvākā koncertēšana varētu būt 10. augustā svētku Siguldai – 800 ietvaros.

Grupas dzīvē gaidāms vēl kāds interesants notikums. Jūnijā Prāta vētras bundzinieks un režisors Kaspars Roga plānojis doties uz Ženēvu Šveicē, kur notiks ļoti prestižs animēto filmu un klipu festivāls. Prāta vētras klips dziesmai Lonely Feeling jeb Rudens (skatītājiem tas būs palicis atmiņā ar tā galveno varoni – svešas zemes apceļojošo pingvīniņu) nominēts labāko balvai animēto mūzikas videoklipu kategorijā. Nav izslēgts, ka tieši Prāta vētra tiek atzīta par labāko šajā būtībā neoficiālajā pasaules čempionātā starp animēto klipu veidotājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu