Mirusi vokālās grupas The Platters dziedātāja Zola Teilore (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 69 gadu vecumā Pārkvjūvas slimnīcā mirusi vienīgā slavenās 50. gadu vokālās grupas The Platters sieviešu balss īpašniece Zola Teilore (Zola Taylor).

Zola Teilore kopā ar saviem grupas kolēģiem iedziedājusi tādu slavenu 50. gadu hitu kā "The Great Pretender" (skat. video).

Teilore vēlāk pievērsa sabiedrības uzmanību ar skandalozu tiesas prāvu, kurā apgalvoja, ka ir viena no trim jaunā dziedātāja Frankija Leimona (Frankie Lymon) atraitnēm. Pats Leimons slavens ar 1956. gada superhitu "Why Do Fools Fall in Love", taču 25 gadu vecumā (1968. gadā) mira no heroīna pārdozēšanas.

Šī drāma dokumentēta arī Holivudas lentē "Why Do Fools Fall in Love", kurā galveno lomu spēlē Halle Berija.

The Platters dibinātājs Herbs Rīds (Herb Reed) teicis, ka pamanījis Teilori 1955. gadā grupas "The Coasters" sastāvā un uzreiz sapratis, ka viņas balss un harisma ir tieši tas, kas The Platters nepieciešams.

Tolaik vēl četru puišu grupa pēc veiksmīgā hita "Only You" bija parakstījusi līgumu ar izdevniecību "Mercury", taču grupas menedžeris ieteicis sastāvā iekļaut arī kādu meiteni.

"Viņa bija ļoti skaista jauna sieviete, un tas fantastiskais smaids..." atceras Rīds. "Un viņai piemita savdabīga bērnišķīga balss, kas visiem tik ļoti patika."

Skaņdarbs "The Great Pretender" nokļuva gan R&B, gan popmūzikas topu pirmajās vietās Eiropā un ASV.

"Tas bija milzīgs pārsteigums," atminas Rīds. "Mēs bijām pirmā afroamerikāņu grupa, kuras sastāvā bija sieviete. Par to runāja visa nācija. Pēkšņi arī citas grupas sāka meklēt dziedošas meitenes."

1959. gadā pēc grupas dalībnieku aresta Sinsinatī, The Platters zvaigzne sāka rietēt. Rīds piebilst, ka ar Teilori kontaktus pārtraucis 60. gadu sākumā.

The Platters "The Great Pretender":

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu