"Cietā rieksta" režisoram piespriež cietumsodu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Kulta filmas "Die Hard" ("Cietais rieksts") režisoram Džonam Maktīrnanam pirmdien piespriesta brīvības atņemšana uz 12 mēnešiem par nepatiesu liecību sniegšanu nelikumīgas telefonu noklausīšanās lietā, kurā tika tiesāts viņa nolīgtais privātdetektīvs.

59 gadus vecajam režisoram, kas uzņēmis pirmo un trešo "Cietā rieksta" franšīzes filmu, piespriesta arī 100 000 ASV dolāru (51 100 latu) liela soda nauda.

"Apsūdzētais neuzskata, ka likums attiecas arī uz viņu, un tiesai nav nekāda pamata ticēt, ka viņš nepārkāps likumu atkal, kad viņam tā gribēsies,"

pirms sprieduma pasludināšanas norādīja tiesnesis Deils S.Fišers.

Maktīrnans sniedza nepatiesas liecības Entonija Pelikano lietā, kurā viņš tika tiesāts par kāda filmu producenta sarunu noklausīšanos. Tiesa atzina viņu par vainīgu arī izspiešanā un sazvērestībā. Šobrīd viņš izcieš 15 gadu cietumsodu.

Matīrnana advokāts Olivers Diass paziņojumā pēc tiesas sprieduma norādījis, ka viņa klients kļuvis par "prokuratūras atriebības upuri" un ka viņš plāno apstrīdēt spriedumu.

"Maktīrnana kungs bija spiests atzīt vainu noziegumā, par kuru daudzi cilvēki nemaz nezina, ka tas ir noziegums," uzvēra Diass.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu