"Sociālais tīkls" atrod visvairāk draugu (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Columbia pictures

Filma "Sociālais tīkls" ("The Social Network"), kas pēc divām nedēļām būs skatāma arī Rīgas kinoteātros, Ziemeļamerikā spējusi sapulcēt vislielāko auditoriju, ziņo ārvalstu prese.

Studijas "Columbia Pictures" un režisora Deivida Finčera (David Fincher) ("The Curious Case of Benjamin Button", "Panic Room", "Fight Club", "The Game") jaunākā vēsturiskā (pavisam nesenās vēstures) drāma pirmajā nedēļā Ziemeļamerikas kinoteātros nopelnījusi 23 miljonus dolāru.

Filma ir patiess stāsts par populārā sociālā tīkla "Facebook" dibinātājiem. Galvenajā Marka Cukerberga (Mark Zuckerberg) lomā Džese Eisenbergs (Jesse Eisenber), kas pazīstams no tādām filmām kā "Zombieland" un "Adventureland".

Sižets: Kādā 2003.gada rudens naktī Hārvardas students Marks Cukerbergs, kas ir datorprogrammēšanas ģēnijs, pārdzīvo šķiršanos no savas draudzenes un lieto pārāk daudz alkohola. Aizkaitināts un apreibis viņš raksta blogus, ielaužas universitāšu mājas lapās un zog studentu attēlus, lai tos izvietotu savā tikko izveidotajā mājas lapā. Šajā rudens naktī pamazām dzimst ideja par šobrīd pasaulē lielākā sociālā tīkla "Facebook" izveidi. Sešus gadus vēlāk, 24 gadu vecumā, viņa tīklā ir 500 miljoni draugu un viņš ir jaunākais miljardieris pasaulē. Tomēr nav iespējams gūt tik reibinošus panākumus, neiemantojot dažus ienaidniekus.

"Šis ir lielisks filmas starts," filmas pirmās nedēļas panākumus komentē kompānijas "Sony" pārstāvis Rorijs Bruers (Rory Bruer).

"Šī ir viena no tām filmām, kas rezonē sabiedrībā. Kritiķu vērtējums ir labākais, kāds manas karjeras laikā mūsu filmām redzēts.

2.vietā, gluži kā pirms nedēļas, studijas "The Warner Bros." jaunā animācijas filma "Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole" ar 10.9 miljoniem. Filma par mītiskām pūcēm balstīta uz bērnu literatūras rakstnieces Ketrīnas Laskijas (Kathryn Lasky) darbu motīviem.

Savukārt Olivera Stouna (Oliver Stone) Holivudas drāma "Wall Street: Money Never Sleeps" ("Volstrīta: Nauda nekad neguļ") ar Maiklu Duglasu (Michael Douglas) galvenajā lomā šonedēļ noslīdējusi no 1. uz 3. vietu (10.1 milj.)

Pārējās divas nedēļas jaunās filmas - Renē Zelvēgeres (Renee Zellweger) šausmu filma "Case 39" un vampīrfilma "Let Me In" attiecīgi 7. un 8. vietā.

Top10

1. "The Social Network" $23 milj.

2. "Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole" $10.9 milj.

3. "Wall Street: Money Never Sleeps" $10.1 milj.

4. "The Town" $10 milj.

5. "Easy A" $7 milj.

6. "You Again" $5.6 milj.

7. "Case 39" $5.35 milj.

8. "Let Me In" $5.3 milj.

9. "Devil" $3.7 milj.

10. "Alpha and Omega" $3 milj.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu