Izdots "Robinsona dārgumu" mini CD

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izdota Raimonda Tigula un Kārļa Anitena piedzīvojumu mūzikla „Robinsona dārgumi” mini audioversija – vienā izlasē apkopoti pieci radiosingli, kas sniedz ieskatu topošās izrādes sižetā un muzikālajā daudzveidībā.

„Latvijā tā līdz šim nav darīts, bet pasaules praksē mūziklu „miniversijas” – četru piecu dziesmu izlase, kas dod ieskatu izrādē, ir izplatīta lieta. „Robinsona dārgumu” gadījumā no 29 dziesmām esam izraudzījušies piecas, tādējādi jau mēnesi pirms pirmizrādes dodot ieskatu gan muzikālajā noskaņā, gan sižetā, gan vokālajos sniegumos,” stāsta mūzikla radošais direktors, kā arī teksta un libreta autors Kārlis Anitens.

Mūzikla singlu kolekcijā iekļautas piecas dziesmas: „Salvadora”, „Vējiņš pūtīs, namiņš kritīs”, „Šurpu, turpu”, „Mīlestība – pasaule brīva” un „Mājās”. „Singlu kolekcija dos ieskatu gandrīz visos muzikālajos virzienos, kas būs dzirdami izrādē. Ilgi domājām, vai iekļaut izlasē arī roku, ko izpilda Gvido Linga, taču dziesma ir garāka, nekā radio formātos pieņemts. Bet viss pārējais ir pārstāvēts – latīņamerikāņu skanējums dziesmā „Salvadora”, aukstasinīgs pops dzirdams dziesmā „Vējiņš pūtīs, namiņš kritīs”. Tāds īstens tautā dungojamais gabals ir mežoņu dziedātais „Šurpu, turpu”, lirisko balāžu motīvu izlasē pārstāv dziesma „Mīlestība – pasaule brīva”, bet izlases vadošais singls ir pozitīvas emocijas raisošā fināldziesma stilizētos disko ritmos „Mājās!”, ko izpilda visi izrādes dalībnieki,” dziesmas raksturo Raimonds Tiguls.

Mūzikla vokālais pedagogs Andris Daņiļenko (vokālais pedagogs arī Latvijas Nacionālajā teātrī) ir apmierināts ar izrādes dalībnieku vokālo prasmi: „Protams, vēl piestrādājam pie atsevišķiem numuriem, taču trupa nolasīta ļoti veiksmīgi. Aktieru un mūziķu dziedājumi lieliski papildina viens otru, jo komponists Raimonds Tiguls radījis ne tikai ļoti skaistu un sirsnīgu mūziku, bet arī prasmīgi pratis sabalansēt aktieru un mūziķu vokālās dotības. Interesants skanējums ir dažādajiem duetiem, kas būs skatāmi izrādē. Amizanti ir Gunāra Placēna un Jolandas Suvorovas muzikālie uznācieni.”

„Robinsona dārgumu” singlu kolekcijas dziesmas un izpildītāji: 1. „Salvadora”. Dzied Matosso (Gundars Silakaktiņš), Rosa (Candy), Madelene (Inese no „Jambo”), Migels (Dainis Porgants) un Mario (Cash). 2. „Vējiņš pūtīs, namiņš kritīs”. Dzied Karlota (Sarmīte Rubule), Amirisa (Olga Dreģe) un Alvī (Normunds Rutulis). 3. „Šurpu, turpu”. Dzied Ļudojs (Gunārs Placēns), Kaula (Jolanda Suvorova), Acija (Chilli), Skalpija (Elizabete Zagorska), Rumpis (Andris Daņiļenko), Pirksts (Kaspars Zlidnis no „Gain Fast”), Ausiņš (Gunārs Kalniņš). 4. „Mīlestība – pasaule brīva”. Dzied Robinsons Kruzo (Artis Robežnieks), Piektdiene (Aija Dzērve) un Robinsona Kruzo tēvs (Voldemārs Šoriņš). 5. „Mājās!”. Dzied visa mūzikla trupa.

Rīgas kinostudijā režisora Voldemāra Šoriņa un horeogrāfa Alberta Kivlenieka vadībā turpinās intensīvi izrādes mēģinājumi. „Jau pāris nedēļu strādājam 8 stundas dienā, lai pirmizrādē viss notiktu kā iecerēts. Trupa ir laba, un dalībniekiem patīk gan mūzika, gan sižets, gan Brodvejas stilā iestudētās kustības katrai dziesmai. Alberts katram tēlam ir izstrādājis kustību gammu, kas lieliski papildina varoņa raksturu. Protams, darba vēl ir daudz, bet, kā izteicās lieliskā aktrise Olga Dreģe, liekot kopā daudzus komponentus, izrāde sanāks iespaidīga un krāšņa.”

Piedzīvojumu mūziklu „Robinsona dārgumi” sarakstījuši komponists Raimonds Tiguls un dramaturgs Kārlis Anitens. Izrāde atklās dienvidnieciskas kaislības un galvu reibinošus piedzīvojumus ceļā uz visdārgāko – patiesu mīlestību. Uz skatuves stāstu izdzīvos visai raiba aktieru, mūziķu un komiķu komanda. Robinsonu Kruzo spēlēs Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks. Robinsona liktenīgo sieviešu lomas uzticētas Aijai Dzērvei un Sarmītei Rubulei. Intrigās un piedzīvojumos piedalīsies arī Olga Dreģe, Normunds Rutulis, Gints Grāvelis, Roberto, Voldemārs Šoriņš, Inese Nagle no grupas „Jambo”, Dainis Porgants, Candy, Gundars Silakaktiņš un Cash. Savukārt kolorīto cilvēkēdāju cilti spēlēs „Vella kalpu” zvaigznes Gunārs Placēns, Jolanda Suvorova un Chilli, kā arī Elizabete Zagorska, Andris Daņiļenko, Gunārs Kalniņš, Kaspars Zlidnis no grupas „Gain Fast”, bet pirātu vadoņa loma uzticēta rokmūziķim Gvido Lingam.

Topošā mūzikla režisors ir Voldemārs Šoriņš, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks.

Pirmizrādes dienā klajā nāks dubultalbums CD formātā ar visām dziesmām no mūzikla. Internetā aplūkojama mūzikla „Robinsona dārgumi” mājas lapa - www.robinsonadargumi.lv

Pirmizrādei Ventspilī, Jūras svētku ietvaros (08.07.) sekos izrādes Jelgavā (15.07.), Saulkrastos (21.07.), Talsos (29.07.), Alūksnē (05.08.), Bauskā (18.08.), Cēsīs (19.08.), Saldū (26.08.), Ogrē (03.09.) un Rēzeknē (09.09.).

Izrādes apmeklētājiem tiek piedāvāta līdz šim nebijusi iespēja – iegādāties biļetes, kas brīvdabas estrādēs garantēs sēdvietas. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, bet pērnā gada pieredze liecina, ka izrādi apmeklēs ļoti daudz skatītāju, organizatori aicina sēdvietu biļešu iegādi neatstāt uz pēdējo brīdi. Sēdvietu biļešu cena ir no Ls 4,00 līdz Ls 10,00. Ieejas biļetes cena (stāvvieta) maksā Ls 3,00. Izrādes apmeklētāju ērtībai visā Latvijā darbojas „Robinsona dārgumu” oficiālie biļešu izplatītāji, par kuriem plašāk informācija lasāma reģionālajos laikrakstos un mūzikla mājas lapā. Biļetes uz mūziklu nopērkamas arī „Biļešu paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu