90. gadu zvaigznes turpina koncertēt Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kad citur pasaulē klausītāji sen aizmirsuši par grupas eksistenci, tā pēkšņi no jauna negaidot parādās ar koncertiem Latvijā.

Tā arī Cēsu astoņsimgades svinību centrālā ballīte (vienlaikus pirmais Disko Nakts vasaras pasākums) piedāvā 90. gadu sākumā populāro grupu "Right Said Fred".

Right Said Fred pazīstami, pateicoties joprojām dažās radiostacijās neiztrūkstoši atskaņotajiem "I’m Too Sexy", "Don’t Talk Just Kiss", "You’re My Mate" un dažiem citiem grāvējiem.

Kad pašās 80. gadu beigās brāļi Ričards un Freds Feirbrāsi nolemj dibināt savu grupu katram no viņiem jau bija iepriekšēja muzicēšanas pieredze. Ričards spēlējis basģitāru Deivida Bovija, Mika Džegera un Boja Džordža grupās; savukārt Freds bija spēlējis sintezatoru Boba Dilana pavadošajā sastāvā un nesekmīgi centies kļūt par futbola kluba "Chelsia" pamatsastāva spēlētāju. Tomēr pienāk brīdis, kad viņi nav nodarbināti nevienā muzikālā projektā, strādā par instruktoriem trenažieru zālē un nejauši tiek iepazīstināti ar ģitāristu Robu Menzoli, kurš pirms tam spēlējis ar "The Platters", "ZZ Top" un Madiju Votersu.

Brāļi un Robs saraksta savu pirmo kopīgo dziesmu "I’m Too Sexy", kas pašiem šķiet īsts hits, taču viņiem neizdodas pārliecināt nevienu ierakstu kompāniju par tās izdošanu. Galu galā viņi aizņemas no bankas 1500 mārciņu it kā auto iegādei un ieraksta šo kompozīciju pašu spēkiem. Kad viena no kopijām nonāk BBC1 un tiek atskaņota ēterā, singls momentāni uztraucas britu topa 2. vietā, bet drīz vien tas jau atrodas 30 valstu, tai skaitā ASV, pirmajā piecniekā. Nākamā dziesma "Don’t Talk Just Kiss" tiek uzņemta gandrīz tikpat aizrautīgi, kas liecināja, ka laiks ķerties pie albuma sagatavošanas, kas top rekordīsā laikā – 6 nedēļās - un tiek nosaukts "Up". Zelta un platīna disku birums, kas apliecināja albumu popularitāti dažādās valstīs, būtu pārsteidzis pat pieredzējušus mūziķus. Koncerti un TV uzstāšanās popularitāti tikai veicināja. Starp citu, "I’m Too Sexy" ir visu laiku pieprasītākā kompozīcija dažādām reklāmām – līdz mūsdienām tās izmantošanas atļauja iegādāta 18 miljonus reižu!

Diemžēl ierakstu kompāniju aizkulišu intrigu un attiecīgas nepietiekamas reklamēšanas dēļ nākamie 2 albumi ("Sex and Travel" un "Smashing!") negūst gaidīto ievērību. Tikai 4. studijas albums "Fredhead" 2001. gadā ar "You’re My Mate" un "MoJive" atkal pievērš klausītāju un kritiķu uzmanību, galu galā uzkāpjot bitu albumu topa 2. vietā.

2002. gadā iznākušais albums "Stand Up" iezīmīgs ar futbola himnu "Stand Up (For The Champions)", savukārt pats jaunākais, šā gada sākumā iznākušais "For Sale", iepriecināja ar kompozīciju "Where Do You Go To My Lovely?". Brāļi Feirbrāsi apliecina, ka skanīgu melodiju un ironisku tekstu frontē viss ir kārtībā.

15. jūlijā no plkst. 21 Cēsu stadions tiks pārvērsts grandiozā naktsklubā, kurā būs 20 bāri, 2400 kv.m liels jumta segums, videoprojekcijas uz 8 ekrāniem, VIP telts, daudz gaismu efektu, go-go dejotāji un, protams, virkne labi pazīstamu mākslinieku:

Lou Bega (Mambo Nr. 5, Just A Gigolo, I Got A Girl), jau pieminētie Right Said Fred, Bellini (Sambada Da Janeiro, Me Gusta La Vida, Brazil) un lambadas popularizētāji Kaoma (La Lambada, Tago Mago, Docendo Lambada).

Savukārt pie dīdžeju pults redzēsim darbojamies Fredi, Ufo, Arti Volfu, Ēriku Loku, Agri Semēvicu un Uģi Kārkliņu.

Biļešu iepriekšpārdošana “Biļešu paradīzes” kasēs vai internetā: www.bilesuparadize.lv Pagaidām vēl par īpašu cenu Ls 5.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu