"Jaunajā vilnī" triumfē dalībnieki no Indonēzijas un Ukrainas (261)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Jaunajā vilnī" pirmās vietas iegūst dalībnieki no Indonēzijas un Ukrainas; Aishai ceturtā vieta un skatītāju simpātiju balva.

Jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis" pirmās vietas tiek piešķirtas diviem dalībniekiem - Sandijam Sondoro no Indonēzijas un Džamalai no Ukrainas, kuri balvā katrs saņem pa 50 000 eiro (35 140 latu).

Līdz ar to otrā vieta un 30 000 eiro (21 084 lati) tika piešķirti dalībniekam no Itālijas Antello Karozo, bet trešo vietu un 20 000 eiro (14 056 lati) ieguva Marks Jusims no Krievijas.

Konkursa organizatoriem nosakot, ka šogad tiek piešķirtas divas pirmās vietas, mainās arī pārējo dalībnieku iegūtās vietas, tāpēc Latvijas pārstāve Aisha jeb Aija Andrejeva un Lika no Gruzijas ar iegūtajiem 334 punktiem dala ceturto un piekto vietu.

Foto: Ingars, TVNET

Aisha arī ieguva skatītāju simpātiju balvu, bet Jūrmalas pilsētas simpātiju balva tika piešķirta Gū Lijai no Ķīnas.

Savukārt Allas Pugačovas speciālbalvu "Zelta zvaigzne" un 50 000 ASV dolārus (25 000 latu) ieguva Mila Nitiča no Ukrainas.

Sesto un septīto vietu ar iegūtajiem 333 punktiem dala duets "Para Normaļnih" no Krievijas un Mila Nitiča.

Izcīnot 329 punktus, astotajā vietā ierindojās Anna Mališeva no Krievijas, bet Makss Lorenss no Baltkrievijas, nopelnot 327 punktus, ieguva devīto vietu. Vladislavs Ļevickis no Ukrainas ar 320 punktiem ierindojās 10.vietā, grupa "3Nity" no Francijas ar 316 punktiem - 11.vietā, Sāra Šmieli no Polijas ar 314 punktiem - 12.vietā, Nurjans Kermenbaievs no Kazahstānas ar 312 punktiem - 13.vietā, Ville Lāksonens no Somijas ar 306 punktiem - 14.vietā, bet Gū Lija no Ķīnas ar 301 punktu - 15.vietā.

Foto: Ingars, TVNET
Foto: Ingars, TVNET

Konkursa noslēguma koncerta īpašie viesi bija Liza Stensfīlda un Dmitrijs Hvorostovskis, kurš izpildīja fragmentus no I.Krutoja jaunā eposa "Deja vu".

Šogad konkursā piedalījās 16 dalībnieki no 12 valstīm - Baltkrievijas, Gruzijas, Indonēzijas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Polijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas, Francijas un Latvijas, kuru pārstāvēja Aisha jeb Aija Andrejeva.

Šogad konkursantus vērtēja žūrija, kuras dalībnieki bija Igors Krutojs, Raimonds Pauls, Igors Nikolajevs, Laima Vaikule, Valērija, Leonīds Agutins, Konstantīns Meladze, Valdimirs Presņakovs, Maks Fadejevs, Valērijs Meladze un Nikolajs Baskovs.

Foto: Ingars, TVNET
Komentāri (261)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu