Karlosa Marijas Domingesa romāns “Papīra nams”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grāmatas ir bīstamas: tās maina cilvēku likteņus. Kāds Kembridžas universitātes spāņu literatūras pasniedzējs atklāj šo patiesību, kad viņa kolēģi Blūmu Lenonu, lasot Emīlijas Dikinsones dzejoli, uz Soho stūra notriec automašīna.

Pāris dienu vēlāk grāmatas galvenais varonis un vienlaikus arī šā neparastā stāsta vēstītājs saņem nelaiķei Blūmai adresētu Džozefa Konrada "Ēnas līnijas" eksemplāru, kurš sūtīts no Urugvajas un kura vāku klāj cementa paliekas. Vēlme noskaidrot izdevuma izcelsmi mudina meklējumos pa grāmatu pasauli, aizvedot mūs līdz attāliem nostūriem, kur sastopamies ar apsēstības ēnu, un beigās ļaujot pārliecināties, ka arī cilvēki maina grāmatu likteni. Četros ceļojumos no ziemeļu puslodes uz dienvidu puslodi neparastā grāmata atklāj apslēptu un būtisku patiesību, kas mums apliecina neizmērojamo mīlestību pret bibliotēkām un literatūru.

"Papīra namā" [..] atrodamas neaizmirstamas rindkopas par literatūru, bibliotēkām un mīlestību pret grāmatu kā objektu. Skaists romāns, ko lasīt un atkal un atkal pārlasīt. Critiques Libres

Šis ir viens no tiem mazajiem dārgakmeņiem, ko lasītājs glabā mājās ar domu, ka pārlasīs. Apburošs, amizants un bezgala valdzinošs. Deseret Morning News

Karloss Marija Domingess (dz. 1955. g.) ir argentīnietis; kopš 1989. gada dzīvo Montevideo, Urugvajā.

No spāņu valodas tulkojusi Guna Pigita.i

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu