Coldplay albuma nosaukums būšot "Viva la Vida" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Coldplay 17.jūnijā iznākošā ceturtā albuma nosaukums būšot "Viva la Vida".

Grupas līderis Kriss Mārtins nosaukumu izvēlējies, kad ieraudzījis šādu uzrakstu uz vienas no slavenās meksikāņu mākslinieces Frīdas Kalo gleznām.

"Viņa savā dzīvē pārcietusi ļoti daudz [Kalo bijis poliomielīts, viņa lauzusi mugurkaulu un daudzus gadus mocījusies ar hroniskām sāpēm]," skaidro Mārtins. "Un, neskatoties uz to, viņa savā mājā sāk strādāt pie lielas gleznas ar uzrakstu "Viva la Vida". Mani vienkārši sajūsmināja viņas drosme."

Protams, Frida Kalo nav pirmais vārds, kas ienāk prātā vairumam cilvēku, izdzirdot šo frāzi. "Visi domā, ka tā nāk no Rikija Mārtina, un tas nav nekas ļauns," turpina Mārtins. "Es viņu ļoti cienu. Es jau iepriekš esmu piedzīvojis problēmas ar vārdu došanu (dziedātājs saviem bērniem devis vārdus Epla un Mozus), kad visi saka: "Tas ir briesmīgs vārds." Bet tad es atbildu:

"Pie velna, tā nu tas ir nosaukts, un es pierādīšu, ka galu galā man bija taisnība." Un arī ar "Viva la Vida" es mēģināšu visus pārliecināt par savu taisnību, jo es sapratu, ka tas ir īstais nosaukums, līdzko to ieraudzīju."

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu