Festivālā "2 Annas" apbalvo 17 darbus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskajā īsfilmu festivālā "2 Annas" piešķirtas 17 balvas, informēja festivāla pārstāve Katrīna Vītola.

Par labāko īsfilmu Annas statueti saņēma Arielas Nāonas radītā filma "Besides Mary", bet Annas statueti par labāko animāciju saņēma Heidi Vilingere par filmu "No limits". Savukārt skatītāju balvu saņēma Miks Ozoliņš par filmu "Apartment".

Tika piešķirtas arī balvas un diplomi par kinematogrāfisko noskaņu, par labāko stāstījumu, par digitālo formu lakonisko izteiksmi, par poētisko adaptēto literāro darbu, par labāko adaptēto literāro darbu 3D animācijā, kā arī citās kategorijās.

Zaļās Annas statueti par labāko animāciju saņēma "Berimora" radošā komanda par darbu "Filmu kaste", bet Zaļās Annas statuete par pievēršanos sociālajām problēmām tika piešķirta Edgaram Žagaram par īsfilmu "Laimes meklējumos!".

Kā ziņos, filmu vērtēšanā šogad piedalījās Latvijas Nacionālā kinematogrāfijas centra direktora vietnieks Andrejs Apsītis, "Vilks Studio" radošais direktors Viktors Vilks, Roskildes universitātes pārstāvis Kenets Hansens, kā arī režisore Inese Kļava, žurnālists Andrejs Šavrejs un "Hannu Pro un Pinnacle Systems" pārstāvis Kaspars Priede.

Kinoteātrī "Rīga" līdz 8.jūnijam būs apskatāma festivāla "2 Annas" laikā izveidotā fotokonkursa izstāde "Bet autors".

Festivālu organizē tehniskais jaunrades nams "Annas 2", virtuālā studija "Urga" un radošā apvienība "Fool Proof visuals".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu