Spaika Džonza "Esmu šeit" bezmaksas seanss

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šovakar (21.sept.) plkst.21 Rīgas starptautiskais kino forums "Arsenāls" skatītājiem piedāvās bez maksas filmu "Esmu šeit" ("I am here"), taču pirms došanās uz filmu kinoteātra "K.Suns" kasē nepieciešams izņemt ielūgumu, informēja kino foruma Preses centrā.

Jaunākā tehniskās animācijas meistara Spaika Džonza (Spike Jonze) īsfilma "Esmu šeit" paver skatu uz pavisam citu, alternatīvu pasauli iespējamā nākotnē.

Režisora pirmais mīlas stāsts, kura pamatā ir ideja par nesavtīgu ziedošanos otram, nebūtu nekas īpašs, ja vien mīlnieku sejas un ķermeņus neklātu metāla karkass un karstu asiņu vietā neplūstu sprakšķošas elektrības straumes.

"Esmu šeit"

Filmas varonis robots Šeldons pieticīgi vada savas dienas starp cilvēkiem un vēl pāris tādiem kā viņš - tehnoloģiskajiem brīnumiem. Veiksmīgi iekārtojies darbā bibliotēkā, Šeldons dienu no dienas apstaigā grāmatu plauktus, korekti un ar robotam raksturīgu precizitāti veicot savus pienākumus. Klusā un sevī noslēgtā puiša monotonais dzīves ritējums pārtrūkst, kad kādudien, gaidot autobusu, viņa skatiens sastopas ar Frenčesku, tobrīd pie auto stūres sēdošu robomeiteni. No vienkāršas draudzības izaug kaut kas līdzīgs mīlestībai, iemiesojot visas šim fenomenam raksturīgās iezīmes no apātiskas kaisles un pieķeršanās caur bezbēdīgiem ikdienas priekiem līdz traģiskam finālam, kas tad īsti parāda šo visai dīvaino attiecību patieso seju.

Filmas ideja un "Arsenāls"

Pati filmas ideja nav nekas jauns, Džonzs iedvesmojies no amerikāņu multimākslinieka Šela Silversteina didaktiskās pasakas bērniem par "Visu dodošo koku", kas iznāca jau 1964.gadā.

Šodien norisināsies 20.Rīgas starptautiskā kino foruma "Arsenāls" piektā diena. Šodien kinoteātra "Rīga" Lielajā zālē plkst.16.30 būs skatāma režisora Džona Hilkota filma "Ceļš", bet plkst.19 būs skatāma režisora Jako van Dormāla filma "Misters Neviens", savukārt kinoteātra "Rīga" Mazajā zālē plkst.17 būs skatāma režisora Silvāna Šometa animācijas filma "Iluzionists", plkst.19.30 notiks "kim? Kino" vakars ar latviešu režisoru filmām, bet plkst.21 būs skatāma režisora Veiko Eunpū filma "Svētā Tonija kārdināšana", kas ir režisora otrā pilnmetrāžas filma.

Savukārt kinoteātrī "K.Suns" bez filmas "Esmu šeit" būs skatāma arī režisores Klēras Denī filma "Baltādainie", kuras seanss sāksies plkst.19.

Jau ziņots, ka līdz 26.septembrim kinoteātrī "Rīga" un "K.Suns" notiks starptautiskais kino forums "Arsenāls". Kā ierasts, kino forums piedāvās starptautiskā konkursa skati, Baltijas konkursa skati, ar sešām filmām programmā "Asiņainās saules stāsti" tiks svinēta japāņu "jaunā viļņa" 50 gadu jubileja, būs skatāmas arī vakara filmas, kā arī gaidāmi īpašie seansi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu