"NIN" jauno albumu izdod "Radiohead" stilā internetā (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu industriālā roka grupa "Nine Inch Nails" nav kavējusies ar jaunu albumu, kopš pagājušā gada oktobrī beidzot atbrīvojās no savas ierakstu kompānijas līguma važām, un izdod to britu grupas "Radiohead" stilā internetā.

Trenta Reznora projekts savu instrumentālo albumu "Ghosts I-IV" tirdzniecībā laida svētdien grupas oficiālajā interneta lapā "http://www.nin.com".

Tie, kam pietiek tikai ar pirmajām deviņām dziesmām, var tās saņemt bez maksas vai samaksāt piecus ASV dolārus (2,3 latus) par visu 36 skaņdarbu albumu.

Ir arī citas iespējas, kuras visas nodrošina tūlītēju piekļuvi albumam digitālā formātā.

Albums tiks izdots arī fiziskā veidolā.

Standarta divu disku albums maksā desmit ASV dolāru (4,6 lati) un veikalos parādīsies 8.aprīlī.

Savukārt 70 ASV dolāru (32,35 latus) vērtā "deluxe edition" un 300 ASV dolāru (138,6 latus) vērtā versija ar autogrāfiem tiks izsūtīta pircējiem no 1.maija.

Vēl pirms "Radiohead" albuma izdošanas Reznors kā visu jauno tehnoloģiju piekritējs bija izteicies par šādu ierakstu izplatīšanas praksi, tomēr grupas saistības ar ierakstu kompāniju kavēja šīs idejas īstenot.

Pagājušajā gadā izcēlās skandāls ar ierakstu kompāniju, kad tā atklāja, ka grupas "Nine Inch Nails" dalībnieki regulāri koncertos vairākās vietās "aizmirsuši" vairākas zibatmiņas ar 2007.gada albuma dziesmām, lai fani tās iegūtu savā īpašumā vēl pirms tā oficiālās izdošanas.

Reznors regulāri kritizēja ierakstu kompāniju "Universal Music Group" un mūsdienu mūzikas industriju kopumā, nosodot gan albumu cenas kā absurdas, gan to izplatīšanas politiku un publiski aicinot faniem zagt grupas mūziku internetā un dot to saviem draugiem.

Pēc tam, kad beidzās grupas līgums ar "Interscope", kompānija izdeva remiksu albumu "Y34RZ3R0R3MIX3D".

Divkārtējo "Grammy" laureātu iepriekšējais studijas albums ar jaunām kompozīcijām "Year Zero" pagājušā gada aprīlī ASV ierakstu tabulās debitēja otrajā vietā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu