Rapasa piedalīsies "Šerloka Holmsa" turpinājumā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Stīga Lārsona "Millennium" triloģijas zviedru ekranizācijas zvaigznei Nomi Rapasai (Noomi Rapace) būs iespēja sastrādāties ar Holivudas zvaigznēm Robertu Dauniju junioru un Džūdu Lovu, jo viņa ieguvusi galveno sieviešu lomu Gaja Ričija jaunajā filmā "Sherlock Holmes 2", ziņo interneta medijs "Hollywood Reporter".

30.gadus vecās aktrises pirmā loma, kurā viņa runās angļu valodā, vēl paliek noslēpumā tīta, taču tiek runāts, ka aktrise varētu atveidot franču čigānieti.

Šogad Rapasa ieguva labākās aktrises titulu Zviedrijas nacionālajā kino festivālā "Guldbagge" par Līsbetas Salanderes lomu Stīga Lārsona romāna "Meitene ar pūķa tetovējumu" zviedru ekranizācijā.

Kad zviedru ekranizējums pirmo reizi tika demonstrēts ASV, viņas izpildījums sajūsmināja arī Amerikas kino kritiķus.

"Es nevaru iedomāties nevienu amerikāņu aktrisi, kura varētu atveidot Līsbetu (..). Kādu, kas varētu notēlot tik nežēlīgu un emocionāli nepieejamu tēlu,"

uzskata laikraksta "Chicago Sun Times " kritiķis Rodžers Eberts.

Kā ziņots, kinostudija "Sony Pictures Entertainment" pavēstīja, ka galveno varoni topošajā Lārsona romānu Holivudas ekranizācijā atveidos amerikāņu aktrise Rūnija Mara (Rooney Mara). Holivudas kino adaptāciju režisēs Deivids Finčers, kas pagājušajā gadā saņēma "Oskara" balvu par savu filmu "The Curious Case of Benjamin Button" ("Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu"), savukārt scenāriju rakstīs Stīvens Zēlians, kas apbalvots ar ASV Kinoakadēmijas balvu par filmas "Schindler's List" ("Šindlera saraksts") scenāriju. Galveno vīriešu lomu kinolentē spēlēs Daniels Kreigs.

Tiek plānots, ka abu filmu - "The Girl with the Dragon Tattoo" ("Meitene ar pūķa tetovējumu") un "Sherlock Holmes 2" - pirmizrādes notiks 2011.gada decembrī.

Sherlock Holmes
Sherlock Holmes Foto: publicitātes
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu