Vita Baļčunaite ieraksta jaunu dziesmu un iesaka ikvienam būt godīgam pret sevi pašu (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agris Semēvics

Īpašu dāvanu dzejniecei un mīļam draugam Zentai Gavrilovai dzimšanas svētkos 26.oktobrī ir sarūpējuši aktrise Vita Baļčunaite un komponists Silvestrs Zemgals. Abi mākslinieki ir ierakstījuši Māra Lasmaņa darinātu kompozīciju «Mans sapnis», kurai Silvestrs ir aranžijas autors, bet vārdu autore ir gaviļniece Zenta Gavrilova. Nu dziesma sāk ceļu pie klausītāja.

Ar dziesmu «Mans sapnis» mākslinieki vienkārši vēlējās iepriecināt sev mīļu un īpašu cilvēku, kura arīdzan ir vārdu autore šai skaistajai dziesmai «Mans sapnis», kas, cerams, šajā laika posmā, kad laukā kļūst arvien vēsīgāks, spēs darināt siltāku ne tikai mūsu pašu, bet arī klausītāju pašsajūtu.

«Manuprāt, katra diena ir kā jauns sākums - kā svētki! Tādēļ ik brīdis ir jānovērtē, šeit un tagad esot. Un tieši mūsu pašu izvēle un mūsu pašu iespējās ir darināt saulaināku gan pašu, gan apkārtējo ikdienu! Lai rudenīgais košums uzmundrina un lai atvasaras - «pavasaras» noskaņas visa gada ilgumā iedvesmo ikvienu no mums atmodināt sevī arvien jaunas radošas krāsas,» nosaka Vita.

Vita vienmēr cenšas būt godīga attiecībā uz sevi pašu. Darīt to, kas sagādā patiesu gandarījumu, galvenokārt pašai. Ja katrs censtos atbalstīt to, kas svarīgs pašam, tad būtu daudz vairāk laimīgu cilvēku un vide ap mums būtu nesalīdzināmi saulaināka. Ja mēs esam godīgi un cienām sevi, tad tādējādi iemācāmies novērtēt, atbalstīt arī cilvēkus sev līdzās.

«Saprotot, ka tas, ko sniedzam ārpasaulei, atgriežas pie mums pašiem - kā bumerangs, jo viss dzīvais, dievišķais ir vienots. Un mūsu domas patiešām rada mūsu ikdienu. Un visa pirmsākums atraisās mūsos. Tādēļ tik ļoti būtiski rūpīgi kopt sava prāta saturu, iemācīties pieņemt, mīlēt sevi un tādējādi vidi ap sevi. Mūzika, sports, dabas tuvums, veselīgs uzturs, vērtīga literatūra, kino, sev tīkami hobiji un ikdienas nodarbošanās, darbs, kas sagādā prieku, - šie ir priekšnoteikumi harmoniskai pašsajūtai. Un, protams, mīļu cilvēku klātbūtne. Un vēl! Lai neapmaldītos informācijas karuselī, ko piedāvā dažnedažādi izziņas avoti, un lai tādējādi neattālinātos no Visuma īstenā patiesības lauka, ir tik ļoti svarīgi nezaudēt spēju ieklausīties sevī, uzticēties savai intuīcijai jeb sirds balsij, kur ir rodamas atbildes uz ikvienu jautājumu,» tā Vita.



Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu