"Coldplay" albums numur 1 arī Amerikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kā prognozēts, britu supergrupa "Coldplay" pirmajā nedēļā pārdevusi 447 000 jaunā studijas albuma "Mylo Xyloto" (izrunā "My-Lo Ze-Lo-toe") eksemplāru, ziņo "billboard.com".

Jaunais albums, ko grupas solists Kriss Mārtins (Chris Martin) raksturo kā antiutopisku konceptalbumu - "mīlas stāstu par diviem personāžiem (Mylo un Xyloto) ar laimīgām beigām", kļuvis par gada trešo komerciāli veiksmīgāko pirmās nedēļas izdevumu, piekāpjoties tikai amerikāņu popmūzikas hameleona - dziedātājas Lēdijas Gāgas (Lady Gaga) ierakstam "Born This Way", kas pirmajā izdošanas nedēļā pārdots 1,1 miljonā eksemplāru, un repera Lile Veina (Lil Wayne) ierakstam "Tha Carter IV" (964 000), liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas "Nielsen SoundScan" dati.

Jaunais albums ir jau trešais numur 1 panākums grupas karjerā. Pirms tam "Billboard 200" virsotni sasnieguši ieraksti "Viva La Vida Or Death and All His Friends" (721 000) un "X&Y" (737 000).

Šonedēļ albums ir numur viens arī Apvienotajā Karalistē.

"Billboard 200" otrs augstākais jaunums ir televīzijas šova "American Idol" pirmās sezonas uzvarētāja Kelija Klārksone (Kelly Clarkson) ar jauno studijas darbu "Stronger". Tas pirmajā nedēļā pārdots 163 000 eksemplāru. Savukārt kanādiešu dziedātāja Maikla Bublē (Michael Bublé) jaunais albums "Christmas" ar 141 000 kopijām debitē 3.vietā

Pagājušās nedēļas līderis - Adeles albums "21" savā 36.topa nedēļā noslīdējis uz 4.vietu (107 000).

Kantri dziedonis Tobijs Kīts (Toby Keith) ar "Clancy's Tavern" (69 000) debitē 5.vietā. Šis ir mūziķa divpadsmitais top10 panākums, kas seko 2010.gada platei "Bullets in the Gun", kas pirms gada debitēja topa 1.vietā ar 71 000 kopiju.

Amerikāņu rokmūzikas veterāna Toma Veitsa (Tom Waits) jaunais albums "Bad As Me" pirmajā nedēļā debitē 6.pozīcijā ar 63 000 kopiju. Šis ir Veitsa pirmais top10 panākums ASV

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms palielinājies par 16%.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu