Artmanes piemineklis varētu atrasties Pārdaugavā (29)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirms diviem gadiem mūžībā aizgājušās aktrises Vijas Artmanes pieminekli tagad iecerēts izveidot Pārdaugavā, Bāriņu un Talsu ielas krustojumā iepretim Eduarda Smiļģa Teātra muzejam.

Ar šādu ideju klajā nākuši Artmanes piederīgie. Aktrises radinieki izteikuši vēlmi pieminekli Artmanei novietot skvērā pie Teātra muzeja. Ticis arī norādīts, ka šoruden tiks sakārtota viņas atdusas vieta Pokrova kapos.

Būvvaldes vadītājs Andis Cinis atzina, ka zeme pieder pašvaldībai un vieta esot piemērota, vien būšot jāaizvāc viens traucējošs afišu stabs.

Pieminekļu padome atzina, ka vieta ir piemērota pieminekļa izvietošanai. Papildus gan tika norādīts, ka šajā vietā varētu izvietot pieminekļus arī citiem aktieriem, tādēļ nepieciešams izstrādāt kopīgu plānu šai vietai.

Padomes sēdē tika arī norādīts, ka pieminekļa izveidošanu gatavs līdzfinansēt mecenātu Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Artmanes piederīgie

iepriekš vēlējās pieminekli novietot starp Ministru kabineta ēku un Kristus Piedzimšanas katedrāli, vietā, kur kādreiz Rīgā atradās boļševiku līdera Vladimira Iļjiča Ļeņina piemineklis.

Izcilā latviešu aktrise Vija Artmane nomira 2008.gada 11.oktobrī 79 gadu vecumā. Artmane ir viena no izcilākajām 20.gadsimta latviešu teātra un kino aktrisēm. Viņa tiek dēvēta par latviešu teātra leģendu un simbolu, par teātra karalieni.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu