Valentīna dienai veltīti pasākumi (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētā Valentīna dienu mēdz dēvēt par visu mīlētāju dienu. Vai mīlēšanās dienu? Šajā pavasara dienā Senajā Romā gani atzīmēja "vilku svētkus" jeb mūsdienu variantā - aitu aizsardzības dienu. Vēlāk šī diena pārvērtās par ieganstu jauniešiem netraucēti satikties...

Svinot Svētā Valentīna dienu jeb visu mīlētāju dienu, Latvijas Dabas muzejā šodien notiks prezentācijas pasākums "Zvērīgā mīla", kura laikā būs iespējams uzzināt, kādi mīlestības likumi un tikumi valda dabā, ja kāds to vēl nezina. Prezentācija parādīs dažādu dzīvnieku mīlestības izpausmes, kas lielākoties saistītas ar sugas turpināšanas procesu, bet prezentācijā būs iespējams uzzināt, kas vēl bez cilvēkiem to dara labsajūtas dēļ.

Pasākumā apmeklētāji varēs uzzināt, kuri tēviņi dzīvnieku pasaulē ir visgādīgākie, cik tālu izplatās kožu mātītes raidītie fluīdi, vai dabā ir kāds, kas, dāvājot sirdi, ir gatavs šķirties arī no kāda cita orgāna. Prezentācijas pasākums, kas paredzēts pieaugušo auditorijai, notiks Latvijas Dabas muzeja konferenču zālē plkst.17, nenokavējiet!!!!!!!

Savukārt Andrejsalā mākslas cienītājiem tiks piedāvāta īpaša Valentīna dienas programma - Oberhauzenes mākslas filmu programma, Andra Eglīša izstāde "Zem debess juma", kā arī notiks Laikmetīgās mākslas centra (LMC) mākslas izdevumu tirdziņš par īpaši zemām cenām. LMC projektu telpā "Ēdnīca" būs iespējams noskatīties Oberhauzenes mākslas filmu programmu, kur būs ietvertas īsfilmas un videodarbi, kas vienlīdz labi skatāmi gan kinoteātros, gan mākslas izstādēs.

"Korpusu cehā" būs iespējams apskatīties skatītāju un mākslas kritiķu atzinīgi novērtēto Andra Eglīša gleznu izstādi "Zem debess juma", bet projektu telpā "Ēdnīca" par īpaši zemām cenām būs pieejami LMC izdevumi - izstāžu katalogi, tulkojumu sērija un konferenču rakstu krājumi.

Kinoteātrī "Coca Cola Plaza" šodien būs iespējams noskatīties romantiski muļķīgu filmu. Īpašo Valentīna dienas pirmizrādi kinoteātrī piedzīvos filma "27 kleitas", kas ir filmas "Sātans Pradas brunčos" veidotāju jaunākais veikums. Kinoafiša

Filma vēsta par Džeinu, kura vienmēr ir piekritusi būt līgavas māsa ne tikai savu draudzeņu, bet arī attālu paziņu kāzās. Izskatās, ka kāzas ir viņas stihija, taču pati vēl nav atradusi vīrieti, kas viņu vedīs pie altāra. Bet viņa to tik ļoti grib, ka tas liek aizdomāties par nabaga meitenes emocionālo nenosvērtību. Viņas skapis glabā jau 27 dažādas līgavas māsu kāzu kleitas! Lai saputrotu jau tā neizdevušos filmu, Džeinas personāžam ir jābūt klāt divās kāzās, un tas viņu iegāž, jo žurnālists Kevins atklāj viņas noslēpumu un saprot, ka šeit sanāks lielisks raksts (mēs varam tikai minēt no kura pirksta filmas scenārists izzīda šādu ģeniālu un vienreizēju ideju par "laulību hroniķi"). Tikmēr pati raksta varone krīt depresijā, jo viņas apjūsmotais vīrietis izrādās nelietis un saderinās ar pašas māsu. Vai varbūt tomēr māsa ir tā lielākā neliete?

Valentīna dienā kinoteātrī būs iespējams noskatīties arī mazāk romantiskas, toties sakarīgākas filmas, kā "Piedošana" un "Manas melleņu naktis".

Svētā Valentīna dienu mēdz dēvēt par visu mīlētāju dienu, kuru svin 14.februārī, tradicionāli sūtot apsveikuma kartītes - kā mīlestības vai pieķeršanās apliecinājumu. Katru februāri Svētā Valentīna dienā mīlētāji daudzās valstīs dāvina cits citam saldumus, ziedus un citus mīļus niekus. Uzskata, ka Svētais Valentīns ir visu mīlētāju aizbildnis jeb patrons.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu