LNO jaunajā sezonā būs piecas pirmizrādes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) jaunajā sezonā būs piecas pirmizrāde, kaut arī mākslinieciskā kapacitāte ļauj sezonā veidot septiņus jauniestudējumus, bet tam patlaban trūkst līdzekļu, šodien preses konferencē žurnālistiem pastāstīja LNO direktors Andrejs Žagars.

Operas

3.decembrī pirmizrāde būs Pētera Čaikovska operai "Jevgeņijs Oņegins", kuru iestudēs Andrejs Žagars, diriģēs Mihails Tatarņikovs, bet scenogrāfiju veidos Katrīna Neiburga.

Nākamā gada 5.martā gaidāma Džoakīno Rosīni operas "Seviļas bārdzinis" pirmizrāde, kuru iestudēs kino režisors Aiks Karapetjans, bet diriģēs Modests Pitrens.

Sezonas nobeigumā gaidāma Bruno Skultes operas "Vilkaču mantiniece" pirmizrāde. Ievērojamā latviešu komponista Bruno Skultes (1905-1976) "Vilkaču mantiniece", kas ir viens no komponista daiļrades būtiskākajiem darbiem, komponēta 1947.gadā Vācijā, Oldenburgā, neilgi pirms tam, kad komponists pārcēlās uz dzīvi ASV. Tas ir spēcīgs dramatisks darbs, muzikāla drāma divos cēlienos, piecās ainās, kura pamatā ir Tonijas Kalves librets pēc Ilonas Leimanes romāna motīviem. Iestudējuma režisore būs Ināra Slucka.

Latvijas Nacionālais balets

Latvijas Nacionālais balets, kā tagad tiek dēvēta LNO baleta trupa, ir iestudējusi baletu "Sapnis vasaras naktī", kura horeogrāfs ir Jurijs Vamošs. Pirmizrāde paredzēta 22.oktobrī. Igauņu horeogrāfs Tīts Herms iestudē baletu "Kamēliju dāma", kurā izmantota Ferenca Lista mūzika.

Nacionālajā operā jaunajā sezonā būs piecas pirmizrādes
Nacionālajā operā jaunajā sezonā būs piecas pirmizrādes Foto: LETA

LNO repertuārā ar jauniem izpildītājiem atgriezīsies Džuzepes Verdi opera "Aīda", kuras izrāde 7.oktobrī tiks veltīta dziedoņa Kārļa Zariņa 80 gadu jubilejai.

Jaunajā sezonā LNO tiek plānoti Jāņa Mediņa jubilejas koncerts, latviešu kamermūzikas koncerts, Kristīnes Opolais solokoncerts, LNO kora koncerts un simfoniskās mūzikas koncerts.

Jaunajā sezonā LNO dosies viesizrādēs uz Minsku, Tallinu un Sanktpēterburgu, bet Latvijas Nacionālais balets rādīs baletus "Riekstkodis", "Korsārs" un Galā koncertu Itālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu