Dziedātāja Rihanna viesosies Rīgā? (65)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Savas koncerttūres ietvaros 17. martā Barbadosā dzimusī dziedātāja Riana (Rihanna) varētu sniegt koncertu Rīgā, Latvijā.

Šāda informācija publicēta Rianas oficiālajā mājas lapā Pagaidām oficiāls apstiprinājums no Latvijas koncertorganizatoru puses nav saņemts.

Riana jeb īstajā vārdā Robija Riana Fentija (Robyn Rihanna Fenty) dzimusi 1988. gadā Karību salās un jau no agras bērnības dziedājusi dažādos ģimenes un skolas pasākumos. Viņas talantu ievēroja kāds mūzikas producents vārdā Evans Rodžers (Evan Rogers), kopīgi tika ierakstītas 12 demo dziesmas un izsūtītas potenciālajiem izdevējiem.

Par Rianas talantu ieinteresējās Jay-Z vadītā izdevniecība "Def Jam", tika noslēgts līgums un sākta pirmā albuma gatavošana. Interesanti, ka atšķirībā no daudzām citām R&B zvaigznēm Riana pati ir vairāku dziesmu līdzautore.

Pirmais Rianas izrāviens notika ar inficējošo deju zāļu grāvēju "Pon De Replay", kurā dziedātāja apvienojusi popa, regeja, "dancehall" un sokas (soka - Trinidadas kalipso un Indijas mūzikas ritmu sakausējums) ietekmes. Seko otrs singls "If It''s Lovin'' That You Want", kas gan gūst pieticīgākus panākumus, taču kopumā debijas albums ir ritmisks un vitāls mūsdienu deju mūzikas paraugs. Pasaulē disks pārdots 2 miljonos eksemplāru.

Uz karstām pēdām seko otrs studijas albums , kurā no nevainīgas popdziedātājas (debijas albuma izdošanas laikā Rianai bija tikai 17) Riana kļūst par kārdinošu seksmašīnu, gluži tā, kā tas šajā hiphopa un R&B "biznesā" pienākas. Par hitiem kļūst "SOS", kura pamatā 80. gadu Soft Cell dziesmas "Tainted Love" tēma, un Ne-Yo sarakstītā balāde "Unfaithful".

Dziedātājas trešais studijas darbs izdots pagājušogad, tā lielākais grāvējs bija un ir "Umbrella", kas ilgu laiku noturējās pirmajā vietā daudzās valstīs.

Komentāri (65)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu