Pēdējie 10 gadi: personības, izklaide un notikumi (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēdējo desmit gadu laikā ir noticis pārāk daudz, lai to visu varētu apkopot kādā konkrētā sarakstā, vienas lappuses garumā. Tāpēc izcelsim tikai dažus, mūsuprāt, redzamākos faktus, kas vismaz nedaudz atgādinās par aizvadītās desmitgades spilgtākajiem notikumiem.

Pretsmēķēšanas kampaņa "Truth"

2000. gadā Amerikas mantojuma fonds (The American Legacy Foundation) sāk, iespējams, visveiksmīgāko pretsmēķēšanas kampaņu "Truth". Amerikā divu gadu laikā smēķētāju skaits sarūk par 6,8 procentiem.

Foto: publicitātes

Legalizē geju laulības

2001. gada 1. aprīlī Holande kļūst par pirmo valsti pasaulē, kas legalizē geju laulības.

Foto: publicitātes

Seriāls "The Wire"

2002. gada 2. jūnijā pie skatītājiem nonāk, iespējams, gadu desmita labākais seriāls “The Wire”. Pēdējās, 5. sezonas noslēdzošā 60. sērija tiek demonstrēta 2008. gada 9. martā. Starp citu, par mūziku seriālā bijis atbildīgs pats Toms Veitss (Tom Waits).

Foto: publicitātes

Lielākā dimantu zādzība

2003. gadā itāļu zagļiem Beļģijā izdodas noorganizēt un realizēt pasaules vērienīgāko dimantu zādzību, iegūstot vairāk nekā 100 miljonus ASV dolāru. Drīz vien vainīgie tiek notverti. Sods par šādām izdarībām - 10 gadi cietumā.

Foto: publicitātes

Pierāda, cik slikts ir McDonalds

2004. gadā Morgans Spurloks (Morgan Spurlock), atgādinot pasaulei par ātrās ēdināšanas kultūras trūkumiem, pavada 30 dienas, ēdot tikai McDonalds izstrādājumus. Budžets - 66 000 ASV dolāru. Ienākumi - 20 miljoni.

Foto: publicitātes

Draugus vieno "Guitar Hero"

2005. gada 8. novembrī klajā nāk viena no visveiksmīgākajām videospēlēm “Guitar Hero”. Jaunā paaudze beidzot uzzina, kas ir The Pixies un The Sex Pistols.

Foto: publicitātes

Borats kļūst par vissmieklīgāko

2006. gadā britu komiķis Saša Koens (Sacha Baron Cohen) iegūst pasaules slavu ar izcilo filmu “Borat”. Budžets - 18 miljoni ASV dolāru. Ieņēmumi - 260 miljoni.

"Look, there is a woman in a car! Can we follow her and maybe make a sexy time with her?"
Foto: publicitātes

Google Street View

2007. gadā, papildinot "Google Maps" un "Google Earth" paketi, tiek palaists "Google Street View", kas ne tikai atvieglo orientēšanos uz ceļa, bet arī ļauj ieskatīties citu valstu un kontinentu iedzīvotāju ikdienā.

Foto: publicitātes

Rasisms iepauzē ar Obamu

2008. gadā Amerikā, sasniedzot rekordlielu vēlēšanu balsotāju skaitu (131 miljons), pie varas nāk pirmais melnādainais prezidents Baraks Obama.

Foto: publicitātes

2009. gadā mūžībā aiziet Holivudas aktieris Patriks Sveizijs (Patrick Wayne Swayze), kurš skatītājiem labi palicis atmiņā ar filmām "Netīrās dejas" un "Spoks".

Foto: publicitātes
Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu