Kinoteātros "Pamatinstinkta" turpinājums (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ arī Latvijā sāk rādīt filmu, kuras reklāmas kampaņa ilgst jau kopš tā laika, kad tika paziņots fakts, ka skandalozajam Pamatinstinktam (Basic Instinct, 1992) ar Šaronu Stounu un Maiklu Duglasu galvenajās lomās tomēr būs turpinājums. Kinoafiša

Šonedēļ arī Latvijā sāk izrādīt filmu, kuras reklāmas kampaņa ilgst jau kopš tā laika, kad tika paziņots fakts, ka skandalozajam Pamatinstinktam (Basic Instinct, 1992) ar Šaronu Stounu un Maiklu Duglasu galvenajās lomās tomēr būs turpinājums. Pēc 14 gadiem, bez Maikla Duglasa, bet ar seksdīvu Šaronu Stounu, kas par filmēšanos Pamatinstinkts 2 (Basic Instinct 2, 2006) saņēmusi 15 miljonus lielu honorāru.

Kriminālromānu autore Katerīna Tremela atkal nonākusi likumsargu redzeslokā. Šoreiz notikumi risinās Londonā. Pēc tam kad mīklainos apstākļos tiek nogalināts slavens sportists, Skotlendjarda detektīvs Rojs Vašbērns aicina kriminālpolicijas psihiatru Maiklu Glāsu izvērtēt un sniegt atzinumu par Tremelu. Taču drīz vien doktors Glāss sapinas rakstnieces melu un pavedinošās uzvedības tīklos. Glāsam jāizdara izvēle, kas mainīs viņu abu dzīvi uz visiem laikiem... Galvenajās lomās Šarona Stouna un Deivids Morisejs, režisors Maikls Katons-Džons. Filmas pasaules pirmizrāde notika tieši pirms nedēļas.

Producents Mario Kasārs (Rembo 2, Terminators 2, Terminators 3, Terminators 4) filmas reklāmas kampaņas maratonā (kas patiesībā sākās jau 2000. gadā, kad tika paziņots par darba uzsākšanu pie filmas turpinājuma), kurā ik pa laikam tika iepilināts kāds jauns fakts, atgādināja arī to, ka Pamatinstinkta tapšanas laikā pavisam ātri tika atrasts galvenās lomas atveidotājs – Maikls Duglass – un arī režisors Pols Verhovens, tomēr ar aktrises meklējumiem tik labi nav veicies. Līdz parādījusies Stouna, par kuru režisors Pols Verhovens esot izteicies, ka Stouna viņam atgādinājusi kino leģendu Kimu Novaku no Alfreda Hičkoka filmām... Producentu izvēle izrādījās precīza – Pamatinstinkts nopelnīja 350 miljonus dolāru.

Pati Šarona Stouna vēlāk atzinās, ka Kannās pa slaveno sarkano paklāju viņa pirms filmas izrādīšanas esot devusies kā parasta aktrise, bet pēc filmas – kā zvaigzne. Mediji viņai uzreiz piesēja seksdīvas birku, no kuras viņa tā arī nav tikusi vaļā, tieši tāpat kā no apgalvojuma, ka loma Pamatinstinktā ir un paliks kā viņas mūža loma, vēl ik pa laikam uzsverot, ka Stounas aktrises karjera ir kļuvusi par viņas publiskā tēla upuri...

Tiesa, par Katerīnas Tremelas lomas atveidojumu Stouna saņēma balvu Golden Globe, toties Oskara nominācija nesekoja, un pie šīs trofejas Stouna tā arī nav tikusi šo gadu laikā, lai gan tālajā 1995. gadā saņēma Oskara nomināciju par darbu režisora Martina Skorsēzes filmā Kazino. Tomēr medijiem par Stounu allaž ir bijis ko rakstīt... Gan par mīlas sakariem, neizmirstot uzsvērt Stounas "ledus princeses" tēlu, gan par laulībām ar Filu Bronsteinu, kas viņas imidžam palīdzēja kļūt "mājsaimnieciski sievišķīgam", gan par pašas nodibināto producentu kompāniju Chaos, gan par vērienīgiem līgumiem ar kosmētikas kompānijām, gan par bērna adoptēšanu, gan par viņas augsto IQ un, protams, par finansiālajām likmēm, kuras viņa noteica Pamatinstinkta 2 veidotājiem.

Protams, 350 miljoni bija ļoti liels arguments, lai producenti mēģinātu no instinktiem izspiest vēl žūksni zaļo, tomēr tas neizdevās 14 gadu. Tomēr, kad beidzot projekts sākās, situācija pagriezās par 180 grādiem – daudziem bija iebildumi pret mazpazīstamo režisoru Maiklu Katonu-Džonu, kurš noturējās vien tāpēc, ka savu labvēlību un jāvārdu teica Šarona Stouna. Tomēr der zināt, ka Pamatinstinkts 2 no vienas puses ir, no otras – nav pirmās filmas turpinājums, jo scenārijs rakstīts, nesaistot notikumu attīstību ar pirmo filmu, arī darbība notiek nevis Amerikā, bet Anglijā, režisors nav iekļāvis filmā daudzas seksa ainas, uzsverot – lai arī Stounas Katerīnai Tremelai seksuālās robežas neeksistē, galvenais akcents likts nevis uz ķermenisko, bet uz intelektuālo "spēkošanos".

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu