Kortnija Lova izpārdod "Nirvanas" autortiesības (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

25% no "Nirvana" dziesmu kataloga tagad pieder ar Kurtu Kobeinu un grupu nesaistītai personai.

Tiek ziņots, ka Kobeina atraitne Kortnija Lova (Courtney Love) ir pārdevusi ceturto daļu grupas "Nirvana" dziesmu autortiesību "Virgin" izpildirektora Lerija Mestela aģentūrai "Primary Wave Music Publishing", jo mirušā vīra Kurta Kobeina atstātā īpašuma apsaimniekošana esot ārkārtīgi darbietilpīga.

Darījums ar ierakstu industrijas veterānu Leriju Mestelu esot vairāk nekā 50 miljonu dolāru (29 miljoni latu) vērts. Pati Lova skaidro, ka tieši Mestels varētu labāk zināt, kā popularizēt Kobeina dziesmas jauniem klausītājiem.

Pēc grupas līdera Kobeina pašnāvības 1994. gadā Lova mantoja 98 procentus no "Nirvana" autortiesībām.

Viņa tomēr ir solījusi faniem, ka mūzika arī turpmāk tiks izmantota ar gaumi un ka viņa centīšoties saglabāt nemainīgu grupas būtību.

Mestels pastāstīja, ka nopircis daļu "Nirvana" autortiesību, jo Kurts Kobeins bijis viens no mūsdienu svarīgākajiem dziesmu autoriem.

Agrāk izskanēja baumas, ka Kobeina dziesmu paketi vēlas iegādāties "U2" līderis Bono, taču viņa un Lovas sarunas beigušās bez rezultātiem.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu