Žurnālists iesūdz tiesā filmas «Spiegu tilts» veidotājus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu žurnālists Džailss Vaitels iesūdzējis tiesā kinofilmas «Bridge of Spies» («Spiegu tilts») veidotājus, jo neesot ļāvis izmantot savas grāmatas nosaukumu, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Vaitels vērsies Londonas tiesā pret vairākām kinostudiju «DreamWorks» un «20th Century Fox Film Company» paspārnē esošām kompānijām.

Vaitels 2010. gadā publicēja grāmatu «Bridge of Spies», kurā stāstīts par cietumnieku apmaiņu starp ASV un Padomju Savienību Aukstā kara laikā.

Pērn iznāca Holivudas filma ar tādu pašu nosaukumu, kurā galveno lomu spēlē aktieris Toms Henkss. Filmā attēloti līdzīgi notikumi kā Vaitela grāmatā.

Režisora Stīvena Spīlberga vēsturiskajā drāmā Henkss atveido amerikāņu advokātu, kurš pārstāv padomju spiegu un palīdz Centrālajai izlūkošanas pārvaldei (CIP) izglābt pazudušu pilotu.

Piektdien publicēti dokumenti no pirmstiesas noklausīšanās. Tajos teikts, ka Vaitels jau iepriekš esot iesūdzējis studiju «DreamWorks» tiesā par neatļautu nosaukuma izmantošanu. Rakstnieka advokāts norāda, ka studija sākotnēji piekritusi kinolentei veltītajās interneta vietnēs ievietot saites uz grāmatu, taču beigu beigās tomēr atteikusies to darīt.

«Bridge of Spies» ir Spīlberga pirmā filma pēc trīs gadu pārtraukuma. Tā nominēta sešām ASV Kinoakadēmijas balvām, tai skaitā kā labākā filma, par labāko otrā plāna aktieri un labāko oriģinālo scenāriju.

«Oskaru» pasniegšanas ceremonija notiks Losandželosā 28. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu