Mirusi dziedātāja un pianiste Natālija Koula

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu soulmūzikas dziedātāja Natālija Koula (Natalie Cole), kas bija džeza leģendas Nata Kinga Koula meita, ir mirusi 65 gadu vecumā, piektdien paziņoja viņas ģimene. Koula, kurai bija ilgstošas veselības problēmas, tostarp komplikācijas pēc nieres transplantācijas, nomira Vecgada vakarā kādā Losandželosas slimnīcā.

"Natālija izcīnīja niknu, drosmīgu cīņu, nomirstot tāpat, kā bija dzīvojusi – ar cieņu, spēku un godu,» teikts ģimenes paziņojumā.

"Mūsu mīļā māte un māsa .. mūžīgi paliks NEAIZMIRSTAMA mūsu sirdīs,» paziņoja Koulas ģimene, citējot viņas pazīstamākās dziesmas «Unforgettable» nosaukumu.

Koula izauga relatīvā turībā Losandželosā, un viņas muzikālā karjera bija nesaraujami saistīta ar tēva karjeru.

Sākumā viņa uzstājās klubos kā Nata Koula meita, bet vēlāk centās atrast savu nišu, izpildot mūsdienīgākas R&B dziesmas.

Pēc iesaistīšanās R&B, soulmūzikā un popmūzikā, Koula guva vislielākos panākumus 1991.gadā ar albumu «Unforgettable .. With Love». Šis albums ieguva «Grammy» balvu kā Gada albums un tika pārdots ASV vairāk nekā septiņos miljonos eksemplāru.

Šī albuma tituldziesmu Koula nodziedāja studijā miksētā duetā ar 1965.gadā mirušā tēva balss ierakstu, un šis duets tika atzīts par novatorisku tā laika tehnisku sasniegumu.

Koula arī pievērsās aktrises karjerai, piedaloties vairākos ASV seriālos, bet viņas privāto dzīvi sarežģīja narkotiku lietošana un trīs laulību šķiršanas.

2000.gadā izdotā autobiogrāfijā «Eņģelis uz mana pleca» («Angel on My Shoulder») Koula stāstīja, kā cīnījusies ar depresiju, sevišķi pēc tēva nāves un viņas dēla nāves.

Koula kļuva atkarīga no heroīna un kokaīna, un viņa atkārtoti cīnījās pret šo atkarību. 2008.gadā viņai tika diagnosticēts C hepatīts, un vēlāk viņai tika pārstādīta niere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu