Adeles «25» ASV pirmajā nedēļā sasniedz 3,48 miljonu atzīmi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tas ir oficiāli! Britu dziedātājas Adeles trešais studijas albums «25» ASV pieprasītāko mūzikas albumu «Billboard 200» topā absolūti pārliecinoši startējis 1. vietā, vēsta «billboard.com».

27 gadus vecās dziedātājas albums «25» (XL Recordings/Columbia Records) nedēļas griezumā pārdots 3,48 miljonos vienību, liecina «Nielsen SoundScan» dati. Tas ir iespaidīgākais pirmās nedēļas starts kopš 1991. gada, kad «Nielsen SoundScan» sāka apkopot šādu statistiku.

Līdz ar to Adelei izdevies apsteigt «NSYNC» plati «No Strings Attached», kas 2000. gadā pirmajā nedēļā pārdota 2,4 miljonos kopiju.

Arī 2011. gada dižpārdoklis «21» atgriezies top10 - ar pārdotām 46 000 vienībām tas pakāpies no 25. uz 9. vietu. Adeles debijas plate «19» arīdzan pakāpusies uz 20. vietu (27 000).

2. vietā kanādiešu popmūzikas dziedoņa Džastina Bībera «Purpose» (Def Jam/Universal) - otrajā nedēļā pārdoti 290 000 vienību.

3. vietā puiši no «One Direction» ar ceturto plati «Made in the AM» (Syco Music/Sony Music).

4. vietā kā jaunums startē repera Džadakisa (Jadakiss) albums «Dead Or Alive», kas ir viņa pirmais albums pēc sešu gadu pauzes.

Top5 noslēdz «The Weeknd» plate «Beauty Behind the Madness».

Jaunums arī 8. vietā. Īru dziedātāja Enja (Enya) izdevusi savu pirmo albumu pēc septiņu gadu pārtraukuma «Dark Sky Island». Dziedātāja pie tā strādājusi trīs gadus kopā ar skaņu inženieri Nikiju Raienu un dziesmu vārdu autori Romu Raienu.

Albumu iedvesmoja Raienas dzejas grāmatas par salām. Īpašu uzmanību izpelnījās Sarka, kas 2011. gadā atzīta par pirmo «tumšo debesu salu» uz Zemes. Naktī debesis izskatās ļoti tumšas, tāpēc zvaigžņu ainavas ir īpaši skaistas. «Albuma galvenā tēma ir ceļošana,» norāda Enja. «Ceļojums uz salu, cauri dzīvei, cauri vēsturei, caur emocijām un ceļojums plašos okeānos. Lai arī tas nav albums ar stingri noteiktu tematiku, tomēr starp dziesmām ir neredzama saikne.»

Enjas iepriekšējais albums «And Winter Came...» iznāca 2008. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu