«Latvian Voices» piedāvā jaunu koncertprogrammu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa «Latvian Voices» ar jaunu koncertprogrammu «Pāri robežām» viesosies Ādažos, Valmierā un Rīgā, informēja grupas pārstāve Aiva Švēde.

Koncerta nosaukums «Pāri robežām» pauž vokālās grupas iecerēto izaicinājumu paplašināt repertuāra stilistiskās, ģeogrāfiskās un tehniskās robežas. No latviešu tautasdziesmas, ko vokālā grupa izjūt kā savu aicinājumu, ar jauno programmu tiks sperti soļi pretī inovatīvai popmūzikai. Koncerts būs spēle ar «a capella» žanra iespējām, izmantojot mutesbungas, ķermeņa perkusiju un citus muzikālos risinājumus.

Lielāko daļu koncerta veido grupas dalībnieču oriģinālmūzika. Mūzika tapusi arī latviešu dzejnieku dzejoļiem - Aspazijas «Mēness starus stīgo» un Imanta Ziedoņa «Viegli». Līdzās oriģināldziesmām tiks izpildīta arī populārās mūzikas klasika, piemēram, «The Beatles» - «Strawberry Fields» un Alanisas Morisetes «Thank U».

Koncertprogramma tapusi, grupai sadarbojoties ar vairākiem mūziķiem - komponistu un sitaminstrumentu mūziķi Rihardu Zaļupi, diriģentu un dziedātāju Jāni Ozolu, dziedātājām un vokālajām pedagoģēm Anniju Zahovsku un Anniju Putniņu, kā arī komponistu un aranžētāju Edgaru Beļicki.

Koncertprogrammas pirmatskaņojums notika vasarā Latgales vēstniecībā «Gors», un augustā to varēja dzirdēt arī skatītāji Daugavpilī.

Ādažu kultūras centrā koncerts notiks 1. oktobrī, Valmieras kultūras centrā - 13. novembrī, bet Rīgā, mūzikas namā «Daile», - 21. novembrī.

Koncerta biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» tīklā un kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu