Apgādā «Mansards» iznāk Justīnes Janpaules debijas grāmata «Tālsaruna»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Justīnes Janpaules pirmais dzejas krājums «Tālsaruna» ir kā saruna starp divām kultūrām, divām valstīm – Latviju un Franciju. 2008. gadā, kad Justīne pabeidz Literāro akadēmiju un meistardarbnīcas pie Kārļa Vērdiņa, dzejas rakstīšanai pievērsusies nopietnāk. Kārlis Vērdiņš ir grāmatas redaktors.

Jaunā dzejniece dzimusi Rīgā 1989. gadā un ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Kultūras akadēmijā starpkultūru sakaru programmā. Kopš 2008. gada lasītājiem spilgti atklājusies vairākās dzejas publikācijas KDi, Karogā, Latvju Tekstos un portālā www.satori.lv. Piedalījusies žurnāla Punctum izveidē, raksta literatūras kritiku un tulko. Pašlaik dzīvo un strādā Parīzē.

«Justīnes Jaunpaules dzejoļos ir inteliģenti atturīga intonācija, gaišas skumjas, prombūtne un klātesamība. Dzeja, kas dažādās pilsētās, ainavās un sejās ievelk spilgtus pārdzīvojuma vaibstus. Precīzās un smalkās asociācijas palīdz atklāt jaunas sajūtu un zemapziņas salas. Patiesa saruna dzejā, kad tālums kļūst tuvs,» par dzejas krājumu raksta dzejnieks un atdzejotājs Guntars Godiņš.

«Tālsaruna»
«Tālsaruna» Foto: publicitātes

Grāmata nopērkama lielākajās Latvijas grāmatnīcās, kā arī par draudzīgāku cenu www.apgadsmansards.lv un grāmatu un kultūrpreču mājā NicePlace Mansards Kr. Barona ielā 21a (pagalmā). Grāmata tapusi ar Valsts kultūrkapitāla finansiālu atbalstu. Māksliniece Zane Ernštreite.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu