ASV topā dominē «The Weeknd»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Beauty Behind the Madness» - tā saucas 25 gadus vecā kanādiešu mūziķa Eibela Tesfeja (Abel Tesfaye) aka «The Weeknd» otrais oficiālais studijas albums, kas šonedēļ iekarojis ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» topa 1. vietu, ziņo «billboard.com».

«The Weeknd» albums «Beauty Behind the Madness» (XO/Republic Records), kuru palīdzēja popularizēt arī mūziķa uzstāšanās nesenajā MTV Video balvu pasniegšanas ceremonijā, pirmajā nedēļā Amerikā pārdots 412 000 vienību, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati. Tas ir otrs labākais šā gada rezultāts pēc Dreika «If You're Reading This It's Too Late».

Ierakstā piedalās vairāki viesmākslinieki, to starpā Eds Šīrans, Kanje Vests, Lana Delreja u.c.

Tesfejs pirmo ievērību guva ar debijas miksteipu «House of Balloons», kas savulaik kronēts kā TVNET Mēneša albums (skat. recenziju).

Līdz ar to pagājušās nedēļas līderis - Čikāgas smagā roka apvienība «Disturbed», kura atgriezusies apritē ar jaunu albumu, zaudējusi līderpozīciju. Šonedēļ numur 10.

20 gadus jaunā amerikāņu dziedātāja Helsija (Halsey), īstajā vārdā Ashley Nicolette Frangipane, kas koncertēs kopā ar «The Weeknd», debitē topa 2. vietā ar pirmo albumu «Badlands». Ieraksts, ko izdod «Astralwerks Records», pirmajā nedēļā Amerikā pārdots 115 000 vienību. Helsijas debijas EP «Room 93» tika izdots 2014. gadā.

Katrīmūzikas spīdeklis Luks Braiens (Luke Bryan) noslīdējis uz 3. vietu ar plati «Kill the Lights», kas ir viņa piektais studijas ieraksts.

Teilores Sviftas dižpārdoklis «1989» numur 4.

Dr.Dre nostalģijas un atmiņu pilnā plate par dzimto Komptonu (Kalifornijā) ar 61 000 vienību numur 5.

Kā radošais impulss šim albumam kalpoja režisora Gerija Greja (F. Gary Gray) filma «Straight Outta Compton», kas stāsta par Komptonas vēsturi un hiphopa apvienību - gangsterrepa (gangsta rap) aizsācējiem «N.W.A.» (Niggaz Wit Attitudes), kurā, tolaik būdams jauns, aktīvi darbojās arī Dre, īstajā vārdā Andrē Romels Jangs. Būtībā «Compton» kalpo kā skaņu celiņš šai filmai, kura uz lielajiem ekrāniem nonāks jau 15. augustā.

Arī «N.W.A.» 1988. gada albums «Straight Outta Compton» atguvis aktualitāti un pārdots 29 000 vienību, noslīdot gan no pagājušās nedēļas 4. vietas uz 9.

Eda Šīrana «X» numur 6.

Medija Marlova (Maddie Marlow) un Teja Daja (Tae Dye) jeb duets «Maddie & Tae» ar savu debijas plati «Start Here» startē 7. vietā ar 28 000 vienību. Pirms tam meitenes veiksmīgi startēja ar nebēdnīgo dziesmu «Girl In a Country Song», kas bija iekļautas dueta pirmajā EP.

Baltimoras sapņu popa dueta «Beach House» jaunā plate «Depression Cherry» (skat. recenziju) startē 8. vietā (27 000 vienību).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu