«Tete-a-tete» šogad iezīmēs sākumceļu uz topošo Laikmetīgās mākslas muzeju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas «Tete-a-tete 2015» laikā - no 11. septembra līdz 30. oktobrim - paredzēti jauni vērienīgi mākslas notikumi, kas iezīmēs sākumceļu uz topošo Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju un vienlaicīgi piedāvās skatītājiem spilgtus mūsdienu kultūras notikumus.

Kā informēja «MRS grupas» pārstāve Inga Vasiļjeva, mākslas programma sāksies ar dāņu laikmetīgās izstādes «Ar septiņjūdžu zābakiem. Pirmā pietura - Dānija» atklāšanu, kas no 12. septembra būs skatāma mākslas muzejā «Rīgas Birža», jauniestudējuma «Uguns un nakts» pirmizrādi Latvijas Nacionālajā teātrī 11. septembrī un autentisku japāņu kimono performanci «Maģiskais kimono», kas Latvijas Nacionālajā teātrī notiks 14. septembrī.

Mākslas programmas laikā notiks gan izstādes un mākslai veltītās konferences - Latvijas laikmetīgās mākslas izstāde «Lielāks miers, mazāks miers», kas no 7. oktobra būs skatāma Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, izstāde «Izcilie mākslas meistari - pagātne un mūsdienas», ko no 22. oktobra varēs aplūkot Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), starptautiska zinātniska konference Rundāles pilī, kas 18. septembrī paredzēta Rundāles pils muzejā, starptautiska mākslai pilsētvidē veltīta konference «Kas dārzā? - Māksla Rīgas zaļumā», kas 22. oktobrī notiks mākslas muzejā «Rīgas Birža».

Programmā ieplānoti gan koncerti - «Arvo Perts. Grammy koncerts. Adam's Lament», kas 26. septembrī izskanēs Rīgas Domā, un Latvijas Radio kora 75 gadu jubilejas koncerts, kas 6. novembrī notiks Sv.Pētera baznīcā, gan arī teātra projekti - izrāde «Brodskis/Barišņikovs», kas no 15. oktobra būs skatāma Jaunajā Rīgas teātrī, uzveduma «Spoks no Kentervilas» ieskats un muzikālo iestudējumu retrospekcija, kas 29.oktobrī būs skatāma Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī. Mākslas programmas kulminācijā 30.oktobrī Dzintaru koncertzālē izskanēs «London Sinfonietta» vienīgais koncerts Latvijā.

Biļetes uz mākslas programmas «Tete-a-tete» notikumiem pieejamas pasākumu norises vietās un interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu