Par pirmo «Splendid Palace» kino vēstnesi kļūst Agnese Zeltiņa

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā sezonā kinoteātris «Splendid Palace» sāk jaunu akciju «Kino vēstneši», kurā sabiedrībā zināmi cilvēki dalīsies ar savu kino pieredzei, preses konferencē jaunās sezonas atklāšanā ceturtdienas vakarā pastāstīja kinoteātra kuratore Daira Āboliņa.

Tādā veidā kinoteātris vēlas pievērst uzmanību labam kino, kas savas nekomercialitātes dēļ nenonāk lielo kinoteātru repertuārā. Ik mēnesi tiks aicināts kāds cits kino draugs, kurš iepazīstinās ar savu personīgo kino gaumi un ar redzētajām filmām.

Par pirmo labā kino vēstnesi kļuvusi aktrise Zeltiņa, kas vienīgā no Latvijas aktieriem filmējusies pie režisora Sebastjana Šipera. Filmas nosaukums ir «Kaut kad augustā», kas uzņemta 2008.gadā.

Kinoteātris sezonu atklās ar šī režisora filmu «Viktorija», kas ir viena kadra urbānā drāma par jaunu spāņu izcelsmes meiteni Viktoriju, kura agrā rīta stundā Berlīnes naktsklubā satiek četrus puišus, kas izmainīs viņas turpmāko dzīvi. Filma ieguvusi Berlināles «Sudraba lāci» par īpašu māksliniecisko sniegumu operatoru kategorijā (operators Brants Grovlers).

«Splendid Palace» jaunajā sezonā savu vērtību sistēmu nemainīs un uzturēs laba kino tradīciju, ceturtdien uzsvēra kinoteātra pārstāvji.

Jau ziņots, ka piektdien, 21.augustā, «Splendid Palace» pagalmā notiks sezonas atklāšanas ballīte un pirmie kinoseansi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu