Garīgās mūzikas festivālā šogad - tradīcijas, jaundarbi un klasika

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar pareizticīgās mūzikas koncertu Rīgas Sv.Pētera baznīcā 18. augustā tiks atklāts 18. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls, informēja Festivāla mediju attiecību koordinators Edgars Gertners.

Viņš norādīja, ka koncertā, piedaloties Krievijas kordiriģentam Vladimiram Kontarevam, koris «Latvija» atskaņos Aleksandra Grečaņinova sakrālo mūziku.

«Atklāšanas koncertā būs iespēja dzirdēt darbus «Pie Dievmātes mēs lūdzamies» Op.29 un Nr.12 no Otrās Jāņa Zeltamutes liturģijas, kā arī reti atskaņoto «Ciešanu nedēļa» op.58,» pauda Gertners.

Šis būs pirmais no pieciem koncertiem, ko būs iespēja dzirdēt 18.Garīgās mūzikas festivālā. 25. augustā Rīgas Vecajā Sv.Ģertrūdes baznīcā plkst.19 notiks latviešu komponistu Jāņa Aišpura, Jēkaba Jančevska un Riharda Zaļupes jaundarbu pasaules pirmatskaņojumi, 27.augustā Liepājas Sv.Jāzepa katedrālē plkst.19 un 28. augustā Rīgas Sv.Pētera baznīcā plkst.19 skanēs Izraēlas garīgā mūzika, savukārt festivāla noslēgumā 5.septembrī Rīgas Sv.Pētera baznīcā plkst.19 tiks atskaņota Antona Bruknera 3.Mesa fa minorā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu