Atklās fotogrāfa Arņa Balčus izstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien, 23.jūlijā, plkst.18 fonda «Mākslai vajag telpu» «Vasaras mājā», Kalnciema ielā 36/38, tiks atklāta fotogrāfa un mākslinieka Arņa Balčus izstāde, informē fondā «Mākslai vajag telpu». Izstāde taps kā memoriālā dzīvokļa konceptuāla fikcija, kas būs veltīta Džemmai Skulmei.

Balčus izstāde būs veidota kā telpisks atskats mākslinieces gadu gājumā, pievēršoties gan viņas radošajai darbībai, gan sociālajai aktivitātei publiskajā telpā. Atsevišķas mēbeles, priekšmeti un fotogrāfijas veidos stāstu, kas atklāj mākslinieka interpretētu fragmentu no viena cilvēka atstātajiem nospiedumiem vēsturē.

Skulme ir «Vasaras mājas» izstāžu cikla galvenais vadmotīvs, jo tiek svinēta mākslinieces 90 gadu jubileja.

Balčus studējis komunikāciju Latvijas Universitātē un fotogrāfiju Vestminsteras universitātē Londonā. Viņa fotogrāfijās iemūžinātie portreti, nomales un sadzīviskas ainas mijas ar latviskās identitātes jēdziena izpratnes iespēju meklējumiem un to saistību ar vēl arvien aktuālo postpadomju problemātiku. Fotogrāfs piedalījies izstādēs daudzviet pasaulē, tostarp Ņujorkā, Maskavā un Honkongā. Viņa darbi tikuši publicēti tādos izdevumos kā «The New Yorker», «Dazed&Confused», kā arī «Flash Art». Balčus 2008.gadā veidotā fotosērija «Amnēzija» iekļauta «ABLV Bank» kolekcijā topošajam Latvijas laikmetīgās mākslas muzejam. Kopš 2011.gada viņš ir interneta žurnāla «FK» («Fotokvartāls.lv») galvenais redaktors.

Rīt, 16. jūlijā, plkst.18 notiks mākslinieka Indriķa Ģelža autorvakars, bet viņa izstāde būs apskatāma līdz 22.jūlijam. Savukārt sestdienās laikā no plkst.11 līdz 15 notiek radošās darbnīcas bērniem, kurās bērni var veidot savu īpašo grāmatiņu un zīmēt ilustrācijas. Visu pasākumu apmeklēšana ir bez maksas.

«Vasaras māja» ir radošā telpa, kas kalpo par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošajām darbnīcām bērniem. No konteineriem veidotā mākslas telpa veidota kā atgādinājums, ka Rīgā joprojām nav muzeja, kurā atspoguļota Latvijas pēckara un mūsdienu māksla. «Vasaras mājas» izstāžu kuratore ir Elīna Sproģe, tās grafisko dizainu veidojis Ģirts Reiniks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu