II Starptautiskais Baltijas baleta konkurss

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

17. un 18. jūnijā pl. 15 00 Dailes teātrī notiks jau II Starptautiskais Baltijas baleta konkurss, kurā piedalīsies 60 profesionālo klasiskā baleta skolu audzēkņi un klasiskā baleta dejotāji trijās vecuma grupās (no 12 līdz 26 gadu vecumam) no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ungārijas, Kanādas, ASV, Japānas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Rumānijas, Vācijas, Itālijas, Maķedonijas.

20. jūnijā plkst. 19:00 Latvijas Nacionālajā operā notiks II Starptautiskā Baltijas baleta konkursa Galā koncerts. Tajā uzstāsies konkursa uzvarētāji, kā arī viesi: Nīderlandes Nacionālā baleta solisti Viktorija Ananjana, Li Wentao, Bostonas baleta solists, daudzu starptautisku baleta konkursu laureāts Avetiks Karapetjans, Drēzdenes vadošā soliste Ričardsone Leana, Štutgartes baleta vadošais solists Aleksandrs Zaicevs un Latvijas Nacionālā baleta soliste Evelīna Godunova.

Arī šogad konkursa dalībniekus uzvarām iedvesmos II Starptautiskā Baltijas baleta konkursa

mūza - pasaulslavenā baletdejotāja Uļjana Lopatkina.

Konkursa žūrijas priekšsēdētājs būs Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs un baletmeistars Aivars Leimanis, bet žūrijas locekļu vidū būs savulaik Grand operas baleta zvaigzne Sirils Atanasofs (Francija), Maskavas Lielā teātra baleta repetitors Viktors Barikins (Krievija), Sanktpēterburgas Marijas teātra repetitore Irina Čistjakova (Krievija), Amerikas baleta teātra soliste Jekaterina Ščelkanova (ASV), Zagrebas Nacionālās operas baletmeistare Almira Osmanoviča (Horvātija), Berlīnes Valsts baletskolas mākslinieciskais vadītājs Mareks Rožickis (Vācija).

Foto: publicitātes

«Starptautisks baleta konkurss kā sacensība ir izaicinājums! Vienlaikus konkurss kā spēle ir aizraujošs notikums gan dalībniekiem, skatītājiem, gan tā organizatoriem! Konkursa mērķi ir vairāki, un tie ir vienlīdz nozīmīgi: jaunu talantu atklāšana, izglītības attīstība horeogrāfijas nozarē, klasiskā baleta tradīciju saglabāšana, pedagoģiskās darbības pilnveidošana, kā arī starptautiskās radošās sadarbības attīstība un kultūras apmaiņa,. Konkursu noslēdz galā koncerts Latvijas Nacionālajā operā, kurā uzvarētāji un pasaulē atzītas baleta zvaigznes kopā sniegs skatītājiem īpašu prieku!» atklāj Latvijas Baleta un dejas ģildes priekšsēdētāja, konkursa rīkotāja Regīna Kaupuža.

Foto: publicitātes

Konkursa

uzvarētāji saņems naudas balvas, kā arī stažēšanās iespējas Berlīnes Valsts baletskolā,

Rīgas horeogrāfijas vidusskolā, Krievu klasiskā baleta intensīvajos vasaras kursos Rīgas horeogrāfijas vidusskolā.

Paralēli konkursa programmai tiks rīkotas meistarklases klasiskajā dejā Romas Dejas akadēmijas profesores Klarisas Muči (Itālija) un horeogrāfa Morisa Kosi (ASV) vadībā, piesaistot arī dejas pedagoģijas speciālistus un rosinot jaunu ceļu meklējumus dejas izglītības problēmu risinājumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu