Kandavas novada svētki (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā nedēļas nogalē, no 30.maija līdz 1.jūnijam notiks Kandavas novada svētki, kam šogad dots nosaukums «Citāda Kandava».

Piektdiena, 30.maijs

Plkst. 11.00 Kandavas promenādē svētkus ieskandinās Kandavas novada izglītības iestāžu audzēkņi. Skatītāji varēs priecāties par skanīgu koncertu, kuram dots nosaukums «Jampadracis», vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas izstādēm un radošajām darbnīcām.

Plkst. 18.00 gaidīsim visus Kandavas novada muzejā, kur notiks nu jau gadskārtējā zinātniskā konference. Šogad tai izvēlēta mums ļoti aktuāla tēma - «Kurzemnieka identitāte». Dzirdēsim interesantus priekšlasījumus: «Kurzemnieku literārā identitāte», lektore Sandra Vensko; «Kurzemnieka māja», lektore – profesore Janīna Kursīte; «Jaunatklājumi Kurzemes arheoloģijā», arheologs Uldis Ābiķis; «Kurzemnieku identitāte valodā», novadpētniece, dzejniece Maija Laukmane; «Kurzeme un tās īpatnības 13.-18.gs.», vēsturnieks Agris Dzenis.

Plkst. 21.30 Bruņinieku pilskalnā ar muzikālu uzvedumu «Hercoga Jēkaba kambarsulaiņa piezīmes» Kurzemes vēstures ainiņas izspēlēs senās mūzikas ansamblis LUDUS un seno deju grupa BALLARE no Rīgas .

Tūlīt pēc izrādes - plkst.22.30 – 01.00 ielūdzam uz romantisku interaktīvu pastaigu «Teiksmainie stāsti» Kandavas vecpilsētā. Te jūs gan pārnestā, gan tiešā nozīmē uzrunās vairāki nami, kas ar īpašām šīs nakts gaismām un skaņām vedinās atgriezties vairākus gadsimtus senā pagātnē. Vecpilsētas laukumā varēsiet izvizināties ar retromobili no Nekurienes vidus, promenādē skatīsieties pirmskara latviešu kino, bet Kandavas novada muzejā darbosies traktieris «Pie melnā kuiļa» un bankas seifā būs iespēja izkalt Kandavas monētas.

Sestdiena, 31. maijs

Plkst. 9:30 Kandavas novada domes kausa izcīņa stenda šaušanā - ZS Strautiņi šautuvē, informācija pa telefonu 29133594 (Agris)

Plkst. 11.00 svētku rītu sāks bokartu rallijs Vecpilsētas laukumā. Kas ir bokarts? Zinātāji saka: tas ir kaut kas pa vidu starp kartingu un bagiju, varētu teikt, tas ir minibagijs! Rallijā aicināts piedalīties ikviens, taču galvenokārt tiek gaidīti mazie autobraucēji – bērniem tā būs aizraujoša veiklības pārbaude! Dalībnieku pieteikšanās norisināsies līdz pl. 11.00 turpat pie trases.

No plkst. 11.00 Talsu ielā varēsiet iesaistīties Amatnieku saieta jandalēšanā – jums tiks piedāvāta ēšana, dzeršana, pirkšana, pārdošana, darīšana, strādāšana, amatu rādīšana un vēl jo daudzas citas -šanas.

Plkst. 11.00-18.00 piedāvājam doties orientēšanās pārgājienā «No citas puses» pa Kandavas vecpilsētu – starts un finišs Kandavas Tūrisma informācijas centrā. Palūkosimies uz ierasto vidi citādi – iegriezīsimies vietās, kam ikdienā staigājam garām. Kandavas Tūrisma informācijas centrā varēsiet saņemt karti ar atzīmētajiem kontrolpunktiem, kuros jums jāsaņem atzīme par to, ka esat te bijis. Ja atgriezīsieties TICā ar aizpildītu karti – saņemsiet balvu!

Plkst. 12:00 - 16:00 Atvērto durvju dienā «Skrien, brauc, vingro un sauļojies - viesojies!» visus gaidīs sporta un atpūtas centrs «Baltdomus» Kūrorta ielā 1, Kandavā, 3. un 4. stāvā, apmeklējums bez maksas.

Plkst. 12.00 promenādē sacensībās «Stiprs un vēl stiprāks» notiks mēģinājums uzstādīt jaunu pasaules rekordu svarcelšanā. Piedalīsies Latvijas izcilākie stiprinieki.

Plkst. 12.30 sāksies Lustīga dzīvošana promenādē:

  • burvju mākslinieks Juris Gavrilovs - asprātīgi joki, veikli triki, skatītāju iesaiste;

  • čigānu deju ansamblis «Mēness akmens»;

  • amatiermākslas kolektīvi;

  • piepūšamā atrakcija;

  • ūdensbumbas;

  • tirgošanās (mājražotāju produkcija u.c.).

Plkst. 18.00 Bruņinieku pilskalnā aicinām uz koncertu «No TV ekrāna – dzīvē!»:

- «Dziedošo ģimeņu» dalībnieki Dagnija un Raitis no Milleru-Balandīnu ģimenes;

- LNT šova «OKartes Skatuve» uzvarētājs Mārtiņš Ruskis un draugi.

Plkst.20.00 – promenādē skanēs mūzikls «Zilo kalnu milzis». To izpildīs Ogres muzikālā teātra dalībnieki. Mūzikas un libreta autors – Artūrs Mangulis. Režisore, horeogrāfe un tērpu dizaina autore – Linda Mangule.

Lomās – Māra Fridrihsone, Artūrs Mangulis, Atis Ieviņš, Antra Stafecka, Nikolajs Puzikovs, Zane Briška, Dāvis Mazurenko, Ilze Skarbule, Emīls Mangulis, Laima Mangule, Beāte Baumeistere, Jurģis Siliņš, Marta Šeikina.

Orķestris – Vairis Nartišs, Atis Ieviņš, Kaspars Pļavnieks, Māris Elksnis, Viktors Prūsis, Dace Bleikša.

Skaņu režisors – Atis Čamanis.

Arī svētku balle šogad norisināsies promenādē – plkst.22.00 – 03.00 dejosim kopā ar grupu «Roja».

No plkst.14.00 līdz 19.00 – vizināšanās ar elektromobili maršrutā Vecpilsētas laukums – Sabiles iela – Ķiršu iela – Lielā iela. 0,86 EUR vienam braucējam.

No plkst.11.00 līdz 18.00 Kandavas novada muzejā darbosies traktieris «Pie melnā kuiļa» un būs apskatāma izstāde Mākslas galerijā.

Dienas īpašais piedāvājums ar pārsteigumu jūs gaidīs vecpilsētas kafejnīcās «Pils», «Kandava» un «Ieviņa».

Svētdiena, 1.jūnijs

Plkst. 11.00 aicinām apmeklēt svētku dievkalpojumu Kandavas ev.luteriskajā baznīcā.

Plkst. 13.00 promenādē sāksies «Kandavas pīlīšu regate». Sporta klubs «Kandava» piedāvā azartisku sacensību – gumijas pīlīšu peldināšanu promenādes strautā. Veiksmīgākajiem «pīļu ganiem» paredzētas balvas. Par nepieciešamajiem rekvizītiem parūpēsies organizatori, nāciet un piedalieties, būs jautri!

Plkst. 14.00 turpat Vecpilsētas laukumā pavisam lustīgs piedzīvojums - nemotorizēto braucamrīku parāde «Brauc un brīnies!» Piedalīsies un koncertēs Orķestropēds jeb Braucošās klavieres. Šī ir īpaša Latvijā radīta vienīgā mobilā taktiskā mūzikas palaišanas platforma, kas ar savu oriģinālo dizainu un profesionālu mūziķu komandu spēj uzjautrināt jebkuru publiku. IKVIENS TIEK AICINĀTS PIEDALĪTIES AR SAVU BRAUCAMO! Katrs, kuram ir kāds krēsls, galds, gulta, grils, ratiņi, divritenis vai cita braucama ierīce bez motora, tiek gaidīts šajā parādē! Ja jums tādu nav, varat pielikt ritenīšus kādai vannai, pūralādei, kastei, grozam vai mēbelei, uzvilkt mugurā ko atbilstoši špāsīgu un braukt šurp! Jūs nenožēlosiet, ja piedalīsieties, jo jautrība un balvas paredzētas visiem dalībniekiem! Lūdzam pieteikties un uzzināt vairāk informācijas pa tālruni 25437007.

No pl.12.00 līdz 16.00 promenādē darbosies arī piepūšamās atrakcijas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu