Filmu «Atmodas antoloģija» LTV noskatījušies 90 000 skatītāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Režisora Askolda Saulīša 2013. gada dokumentālā filma «Atmodas antoloģija», kas Latvijas Valsts svētkos 4.maijā bija iekļauta Latvijas Televīzijas (LTV) programmā, pārspējusi visus dokumentālo filmu reitinga rekordus LTV un pulcinājusi pie ekrāniem apmēram 90 000 skatītāju, informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Kristīne Matīsa.

«Par 4. maija programmas plānojumu ļoti rūpīgi domājām - lai būtu viela gan pārdomām, gan svinēšanai un lai diena kopumā radītu pacilātības sajūtu. Mūsu plāns pilnībā sevi attaisnojis,» uzsvēra LTV Informatīvi dokumentālo, ziņu un sporta raidījumu satura redaktore Rita Ruduša. Salīdzinājumam - LTV dokumentālo filmu sleja «Patiesības stunda» otrdienu vakaros vidēji piesaista 60 000 skatītāju.

Dokumentālā filma «Atmodas antoloģija» tapusi 2013. gadā pēc Tautas frontes muzeja iniciatīvas, ar NKC un Tautas frontes muzeja finansiālu atbalstu.

Filmu «Atmodas antoloģija» veidoja režisors Saulītis un scenārija līdzautors, vēsturnieks Edgars Engīzers. Filma DVD formātā ir izplatīta vairāk nekā 800 Latvijas skolās, par DVD iegādāšanās iespējām jāinteresējas Okupācijas muzejā, kas arī atbalstīja filmas tapšanu.

Režisors Saulītis (1966), kurš divas reizes saņēmis nacionālā filmu festivāla «Lielais Kristaps» balvu kā labākais dokumentālā kino režisors, par vēstures tēmām interesējas jau kopš 90.gadu beigām, kad veidoja filmu par Otro pasaules karu «Sarkanais un Brūnais» (1999), vēsturiskai tematikai veltītas arī filmas «Keep smiling!» (2003) un «Bermontiāda» (2009).

2015. gada pavasarī NKC programmā «Latvijas filmas Latvijas simtgadei» finansiālu atbalstu projekta attīstīšanai saņēmusi Saulīša nākamā iecere, pilnmetrāžas dokumentālā filma «Astoņas zvaigznes» par latviešu nācijas pašapzināšanās procesa spilgtāko un traģiskāko parādību - latviešu strēlniekiem. Tas būs vēsturiski hronoloģisks pētījums, sākot no strēlnieku bataljonu organizēšanās un pirmajām kaujām līdz Krievijas Pilsoņu kara beigām, kad liela daļa strēlnieku atgriezās nesen dibinātajā Latvijas valstī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu