Notiks valsts konkurss topošajiem džeza un estrādes mūziķiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 12.aprīlī, «Bites Blūza klubā», Dzirnavu ielā 57a, Rīgā, notiks estrādes un džeza mūzikas audzēkņu ansambļu valsts konkursa fināls. Kā informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika, valsts konkurss topošajiem džeza un estrādes mūziķiem notiek pirmo reizi.

Konkursā piedalīsies Rīgas Doma kora skolas, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas, Jelgavas Mūzikas vidusskolas, Ventspils Mūzikas vidusskolas un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas ansambļi. Katram ansamblim būs divdesmit minūtes, lai uzstātos.

Konkursu vērtēs starptautiska žūrija - basģitārists no Igaunijas Toivo Unts, Manheimas Mūzikas un lietišķās mākslas augstskolas profesors, bundzinieks un perkusionists Mihaēls Kitners no Vācijas, kā arī viens no vadošajiem Lietuvas džeza pianistiem Raimonds Daugins.

Konkurss notiks no plkst.14 līdz plkst.17, savukārt plkst.19 notiks ansambļa spēles meistarklase ar žūrijas piedalīšanos. Plkst.20 notiks rezultātu paziņošana un dalībnieku apbalvošana.

Ieeja uz konkursu brīva.

Latvijas profesionālās vidējās mūzikas izglītības iestāžu izglītības programmas «Mūzika» (estrādes un džeza mūzika) konkursu rīko LNKC sadarbībā ar «Bites Blūza klubu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu