Rīgas cirkā «Jubilejas balle» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Četrās īpašās cirka izrādēs - 17., 18. un 19. janvārī Rīgas Cirks svinēs savu 125. pastāvēšanas jubileju. Īpašajās jubilejas izrādēs piedalīsies krāšņākie Latvijas cirka mākslinieki, kā arī īpašie viesi - cirka mākslinieki no Vācijas, Lietuvas, Ukrainas un Krievijas.

Rīgas Cirks - tas ir vesels laikmets Rīgas un visas Latvijas kultūras dzīvē. Sirmās ēkas sienas un vēsturiskā manēža trīs gadsimtu garumā glabā dažādu gadu slavenāko pasaules cirka mākslinieku soļus un mūsu skatītāju vētraino aplausu garu. 1888.gadā pirmā privāti celtā, īpaši Rīgas sabiedrības izklaidei veltītā ēka aizvien priecājas par saviem viesiem - lieliem un maziem skatītājiem, tiem, kas paši ir izauguši un tagad šurp ved jau savus mazbērnus.

«125 - tas ir daudz! Tāpēc, par godu šai vērā ņemamajai jubilejai, šajā nedēļas nogalē rīkojam īstu jubilejas balli. Tajā piedalīties aicinām arī skatītājus. Katrā jubilejas balles izrādē būs nelielas mākslinieku sastāva izmaiņas, jo vienas izrādes ietvaros diemžēl nav iespējams parādīt visus Rīgas Cirka 125. jubilejas izrāžu māksliniekus,» pastāstīja Rīgas Cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

«Jubilejas balles» izrādēs piedalīsies viena no daudzpusīgākajām Latvijas gaisa vingrotājām Jeļena Vasiļjeva, akrobāts ekvilibrists Sergejs Polupans, jaunais un talantīgais ekvilibrists uz vertikālām kārtīm Stepans Stafiks, dažādu oriģinālo cirka žanru mākslinieki, antipodiste un suņu dresētāja Ina Sopova un žonglieris Kristaps Pavlovs, ekspresīvā gaisa vingrotāja uz vertikālās virves Olga Guseva, klaunu duets «Red&Blue» jeb Jekaterina Mihailova un Genādijs Kantarovičs un jaunās paaudzes talantīgie vingrotāji ar hulahupa apļiem - Nadežda Levita un Vadims Lukjančuks. Izrādes īpašie viesi: mākslinieki ar kamieļiem un zirgiem - Natalī Šolla un Marsels Franks, viens no vispopulārākajiem un talantīgākajiem Lietuvas māksliniekiem, žonglieris ekvilibrists Darjus Ščesnulevičus, drosmīgu akrobātisku triku izpildītāji - akrobāti Valentīna Demjana vadībā, apbrīnojami plastiskais gaisa vingrotājs Aleksejs Šmagins. Unikālais ukraiņu spēkavīrs Sergejs Ivanets skatītājiem demonstrē nepārspējamos rekorda trikus - pacelsies cirka kupola augstumos, ar zobiem turoties pie speciāla stiprinājuma, kā arī izturēs 3 tonnu smagas automašīnas svaru, kad tā pārbrauks pāri māksliniekam.

«Jubilejas balles» izrādes Rīgas Cirkā skatāmas 17.janvārī plkst. 18:00, 18.janvārī plkst. 13:00 un 16:00 un 19.janvārī plkst. 13:00. Sīkāka informācija par izrādēm www.cirks.lv.

Biļetes pieejamas Rīgas Cirka un Biļešu Servisa biļešu kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu