«Spēlmaņu naktī» triumfē Skrastiņš, Vāne, Bogomolovs un «Stavangera» (16)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA, TVNET kolāža

«Spēlmaņu naktī» šajā gadā triumfējuši aktieris Artūrs Skrastiņš, aktrise Elīna Vāne, režisors Konstantīns Bogomolovs un izrāde «Stavangera», šorīt ziņoja Latvijas Radio.

Skrastiņš ir saņēmis balvu par tēlojumu Dailes teātra izrādē «Finita La Comedia», Vāne - par tēlojumu izrādē «Raudupiete», bet Bogomolovs - par izrādi Liepājas teātrī

«Stavangera», kas arī atzīta par gada izrādi.

labākais otrā plāna aktieris «Spēlmaņu nakts» balvu saņēmis nesen aizsaulē aizgājušais Dailes teātra aktieris Harijs Spanovskis.

Balvu par mūža ieguldījumu teātrī saņems aktrise Ligita Dēvica un ASV dzīvojošais režisors Laimonis Siliņš.

Par gada latviešu autora darba iestudējumu atzīta Elmāra Seņkova iestudētā «Raudupiete» Valmieras Drāmas teātrī. Savukārt gada izrāde bērniem vai jauniešiem ir režisora Laura Gundara «Teātrī TT» iestudētā izrāde «Minga rēgi».

Par gada jauno skatuves mākslinieku atzīts Jurģis Spulenieks par Edžiņa lomu izrādē «Indrāni» Latvijas Nacionālajā teātrī un lomām izrādē «Minga rēgi» «Teātrī TT».

Gada scenogrāfs ir Reinis Dzudzilo par darbu pie izrādes «Raudupiete» Valmieras Drāmas teātrī.

Gada kostīmu māksliniece ir Ilze Vītoliņa. Viņa veidojusi lelles izrādē «Ronja - laupītāja meita» Latvijas Leļļu teātrī, kostīmus izrādēm «Finita la comedia!» un «Salome» Dailes teātrī.

Gada kustību māksliniece ir Inga Krasovska, kas strādājusi pie izrādēm «Lukrēcija Bordžija» Liepājas teātrī, «Finita la comedia!» un «Oņegins» Dailes teātrī.

Par gada mūzikas autoru atzīts Kārlis Lācis par darbu izrādei «Oņegins» Dailes teātrī.

Gada gaismu un video mākslinieki ir Uldis Jancis un Linda Ģībiete, balva tiem piešķirta par darbu pie izrādes «Zudušo laiku citējot» Latvijas Nacionālajā teātrī.

Par gada sasniegumu baleta mākslā balva piešķirta Baibai Kokinai par lomām izrādēs «Apburtā princese», «Riekstkodis», «Mesija», «5 Tango» Latvijas Nacionālajā operā. Šajā kategorijā laureātu noteica Latvijas Nacionālā opera un Latvijas Profesionālā baleta asociācija, bet apstiprināja «Spēlmaņu nakts» žūrija.

Laureāts kategorijā «Gada sasniegums laikmetīgajā dejā» ir «Inside», ko veidoja horeogrāfs Dmitrijs Gaitjukevičs, bet dejotāji ir Aivars Gailums, Elīna Breice, Ģirts Bisenieks, Liene Grava, Aldis Liepiņš, Ivars Broničs. Šajā kategorijā laureātu noteica Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija, apstiprināja «Spēlmaņu nakts» žūrija.

Žūrijas specbalva piešķirta Jānim Balodim par pilsonisko atbildību un spēju pārvērst valdības dokumentu atraktīvā izrādē «Nacionālais attīstības plāns».

Skatītāju balsojums: Oņegins, Nevarauska un Skrastiņš

Skatītāju balsojumā par gada izrādi atzīts Dž.Dž.Džilindžera iestudētais «Oņegins» Dailes teātrī.

Saskaņā ar skatītāju balsojumu gada aktrises balva nonāks pie Kristīnes Nevarauskas par Salomes lomu izrādē «Salome» un Skārletas O’Hāras lomu izrādē «Vējiem līdzi» Dailes teātrī. Savukārt gada aktiera balvu saņems Artūrs Skrastiņš par Semjona Semjonoviča Podsekaļņikova lomu izrādē «Finita la comedia!» Dailes teātrī.

Latvijas Dramaturgu ģildes balvu «Pazudušais dēls» saņems Ingas Gailes luga «Mūsu Silvija debesīs».

Visi teātra balvas laureāti šaurā lokā tiks sveikti un apbalvoti 16.decembrī plkst.15 Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā «Zirgu pasts».

«Spēlmaņu nakts» balvas ierasti pasniedz 23.novembrī, Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, taču šogad tradicionālā balvu pasniegšanas ceremonija nenotika Zolitūdes traģēdijas dēļ. Šogad «Spēlmaņu nakts» balvas ieguvējus pavēstīja Latvijas Radio.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu