Notiks «Jūras lauvu šova» pirmizrāde «Rīgas cirkā»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar ar pirmizrādi plkst.18 «Rīgas cirkā» sāks izrādīt starptautisku cirka programmu «Jūras lauvu šovs», kur galvenajā numurā uzstāsies Kalifornijas jūras lauvas Gajanē Martirosjanas vadībā.

Martirosjana «Rīgas cirka» rīkotajā preses konferencē stāstīja, ka

jūras lauvas var izdarīt visu - gan griezt riņķus, gan dziedāt un pat stāvēt uz vienas pleznas.

Iepriekš viņa ir strādājusi arī ar citiem dzīvniekiem, līdz Krievijas slavenā izpildītāja Irina Zapašnaja izvēlējās viņu savā vietā darbā ar jūras lauvām. Jūras lauvu dresētāja Martirosjana atzina, ka strādāt ar jūras lauvām nav viegli, tomēr viņa mīl dzīvniekus. Pašreizējais šovs ir ilga darba rezultāts. Nākotnes plānus māksliniece vēl neatklāja. «Rīgas cirka» direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska pastāstīja, ka Gajanē Martirosjana nāk no slavenas cirka mākslinieku dinastijas.

«Jūras lauvu šovā» uzstāsies arī Viktors Ņikuļins un Oksana Vigorņicka ar maziem pūdelīšiem un degunlācīšiem. Ja «Pūdeļi» jau kļuvis par ierastu cirka priekšnesumu, tad darbs ar degunlācīšiem ir kaut kas neparasts, sacīja cirka direktore Lipinska, piebilstot, ka pirms pāris gadiem, kad šis priekšnesums pirmoreiz bija redzams Rīgā, darbinieki nav zinājuši, kā latviski nosaukt šos dzīvniekus. Jautāta, kāpēc izvēlējusies strādāt tieši ar degunlācīšiem, māksliniece Vigorņicka atbildēja, ka ar šiem dzīvniekiem strādāt ir viegli. Viņa norādīja, ka tie ir kustīgi un var izdarīt gandrīz visu. Mīļākais degunlācīšu kārums esot banāns.

Kā katrā cirka izrādē, arī «Jūras lauvu šovā» skatītājus izklaidēs klauns «Rocky» jeb īstajā vārdā Igors Stepanovs, kurš sevi vairāk atzīst par komiķi un burvju mākslinieku, norādot, ka klauns tomēr ir cita žanra mākslinieks. Viņš par sevi stāstīja, ka ir oriģināla žanra pārstāvis. «Rocky» sācis nodarboties ar cilvēku smīdināšanu un burvju trikiem jau sešu gadu vecumā, pēc tam arī mācījies Pēterburgā. Viņš pastāstīja, ka, kaut arī pats nāk no Igaunijas, bieži uzstājas Krievijā, gadu pavadījis arī Japānā. Stepanovs uzsvēra, ka

humora izjūtai nav nacionalitātes, tāpēc ar savu priekšnesumu var izklaidēt visus.

Programmā uzstāsies arī Rustams Juldaševs, kurš atkal ar prieku viesojas Rīgā. Viņa numurs ir akrobātiski triki ar uzticamo foksterjeru. Kā stāstīja «Rīgas cirka» pārstāvji, arī viņi ir priecīgi, ka manēžas kupolā atkal lidos Juldaševs un viņa foksterjers. Juldaševs pastāstīja, ka nupat ir ieradies Rīgā no Ukrainas, kur notiks arī viens no viņa nākamajiem šoviem. Viņš izteicās, ka drīzumā uzstāsies arī Vācijā. Juldaševs ir šī gada skatītāju simpātijas balvas ieguvējs festivālā «Zelta Kārlis» Rīgā.

«Jūras lauvu šovs» notiks līdz 14.decembrim, kad daļa mākslinieku dosies prom. Tomēr daži no priekšnesumiem tiks transformēti jaunā izrādē. Vēl šovā piedalīsies arī akrobātu trupa no Ukrainas Valentīna Demjana vadībā, kuri izpildīs sarežģītus lēcienus, vairākkārtējus kūleņus un salto gaisā, kā arī gaisa vingrotāji - Sergejs Volkovs un Natālija Zaiko, kuri «Rīgas cirka» velvēs atveidos lirisku mīlas stāstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu