Ciemos pie dziedātājas Katy Tindemark

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Jaunā dziedātāja Katy Tindemark jau piecus gadus dzīvo plašā trīsistabu dzīvoklī, kurš atrodas «Panorama Plaza» tornī. Katy mājvietā mitinās kopā ar savu vīru, zviedru uzņēmēju, un četrgadīgo meitiņu Elizabeti Keiru. Dziedātāja dzīvoklī gan uzņem viesus, muzicē, gan bauda ģimenes dzīvi.

Dzīvesstila portālu «Sejas» dziedātāja sagaidīja ar meksikāņu tako vakariņām. Tā ir Katy ģimenes tradīcija, vismaz reizi mēnesī rīkot tako vakaru. Katy ar mazās Līzas palīdzību sagatavoja visas sastāvdaļas, dažādus dārzeņus, sarīvēja sieru, lai ikviens var savos tako likt visu, ko vēlas.

«Parasti gaļu cep mans vīrs, bet šonedēļ viņš ir Zviedrijā, tāpēc gaļu cepšu pati. Ēdu tikai vistas gaļu, cūkgaļa vispār nav laba sievietēm, jo ķermenī pārstrādājas veselu mēnesi un palīdz mums ātrāk novecot,» stāsta Katy.

Dziedātāja ēd tikai pēc četriem pēcpusdienā, bet līdz četriem pārtiek tikai no kafijas un citiem dzērieniem.

«Man ļoti patīk garšīgi un daudz ēst. Bulciņas ir mana kaislība. Ēdu normāli visu laiku, bet sāku to darīt tikai pēc četriem pēcpusdienā. Brīžos, kad tuvojas kāds liels pasākums, ievēroju diētu. Zinu, ka esmu tieva, bet, ja jāvelk atklāts kostīms, diēta palīdz iegūt tvirtumu,» skaidro Katy.

Foto: Nauris Garkaklis

Viena no mūziķes mīļlietiņām ir termoss, kuru viņa vienmēr nēsā līdzi. Termosā atrodas nevis kafija vai tēja, bet gan diētiskā seleriju zupa. Dziedātāja smejoties stāsta, ka termoss ir viņas labākais draugs.

«Seleriju zupa sadedzina taukus, piecas dienas ēdot šādu zupu, var nomest piecus kilogramus. Man patīk šāda diēta, jo tu nedzīvo tikai no tējas vai kefīra, bet normāli ēd, zupa tomēr ir normāls ēdiens,» nosaka Katy.

Viesošanās reizē dziedātājas vīrs, Zviedrijas uzņēmējs, nebija Latvijā. Laulātais pāris bieži dzīvo šķirti, bet tieši tas palīdz saglabāt laulību, mīlestību un to stiprina.

«Mūsu kopā un šķiti pavadīto laiku procentuāli var pielīdzināt 50%, pusi laika kopā, pusi šķirti. Tas palīdz mīlēt un maksimāli dalīties mīlestībā. Kad esmu kopā ar vīru, esmu ar viņu par visiem simts procentiem; kad viņa nav, izpaužas mans egoisms un daru visu, kas man patīk, viņam nav jācieš no tā, ka esmu egoiste,» aizdomājas Katy.

Kā vienu no oriģinālākajām pēdējā laika nozīmīgākajām lietām Katy min «Kamasutras» sveci, kuru saņēmusi dāvanā dzimšanas dienā. Dziedātāja šomēnes nosvinējusi divdesmit piecu gadu jubileju.

Foto: Nauris Garkaklis

«Svecei ir specifiska smarža, kura, kad esmu viena, mani nomierina, kad kopā ar vīru - rada pretēju efektu. Sveces vasku lieto kā masāžas eļļu, āda paliek gluda, gluda. Tā darbojas kā vajag, mēs ar vīru esam jau pamēģinājuši,» smejas Katy.

Pie dziedātājas gultas atrodas austiņas, lai pirms miega būtu iespēja klausīties mūziku. Katy klausās lirisku, mierīgu mūziku, bet diezgan skaļi, lai dzirdētu akustiku.

«Mūzika nomierina un rada harmonijas sajūtu, paklausos un tad dodos gulēt,» pirmsmiega paradumus atklāj Katy.

Mazā Elizabete Latvijā neapmeklē bērnudārzu, bet, dzīvojot pie tēta Zviedrijā, dodas uz bērnudārzu. Kamēr Katy ir daudz brīva laika, viņa ar meitiņu vēlas pavadīt visu iespējamo laiku kopā.

«Paņēmu viņu līdzi uz vienu pasākumu, Līza prot uzvesties sabiedrībā, nav niķīga. Ņemu viņu līdzi arī uz savām dejošanas un dziedāšanas nodarbībām. Viņa pacietīgi sēž un gaida mani, nav tā, ka pasēž mazliet un saka, ka vēlas mājās,» priecājas Katy.

Arī Līzai patīk dziedāt un dejot, nereti viņa kopā ar mammu izmēģina dziedāšanu un balss ierakstīšanu mammas mazajā, bet kvalitatīvajā mājas studijā.

Foto: Nauris Garkaklis

«Divu gadu vecumā uz na, na, na viņa iedziedāja dziesmiņu «Twinkle, Twinkle, Little Star» un viņai izdevās nodziedāt taisni. Nespiežu savai meitai darīt to, ko viņa nevēlas; protams, es priecātos, ja viņa ietu manās pēdās, bet nelikšu viņai piepildīt manus kaut kādus neizdevušos sapņus, ja man tādi būs,» tā Katy.

Tomēr dziedātāja priecāsies, ja gadījumā, ja Līza izlems dziedāt, viņa spēs meitai palīdzēt ar vokālajām lietām.

Guļamistabā mūziķei ir liels skapis, kurā ir daudz, daudz apģērba, gan ikdienas, gan skatuves tērpu.

Ikdienā Katy ģērbjas vienkārši, eleganti un skaisti, toties uz skatuves izvēlas seksīgu tēlu.

Sabiedrībā dziedātāja nekad nav izgājusi ar vienām un tām pašām drēbēm, ikvienu pasākumu viņa apmeklē pilnīgi citā apģērbā.

Foto: Nauris Garkaklis

«Nenoliegšu, man ir dažas dizaineru drēbes, bet ne tik daudz lai uz visiem pasākumiem vilktu dizaineru apģērbu, nevaru to atļauties, bet, kā jau visas sievietes, to vēlētos. Bieži vien savus tērpus veidoju pati, jo tikai tā varu iegūt tādu apģērbu, kādu vēlos, nevis aptuveni ko tādu, kā vēlos,» tērpu izvēli skaidro Katy.

Katy māju kārto pati, tas ir vesels pasākums, jo mammai palīdz mazā Līza, lai darbs ātrāk ietu uz priekšu un viss būtu tīrs un sakārtots. Mājas kārtošanā darbos bieži vien palīdz Līzas mīļākā mantiņa ronītis, kurš uz visu procesu noraugās no galda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu