Gunta Virkava ar meitu Elizabeti līdzīgas kā divas ūdens lāses (43)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Latvijas Nacionālā teātra aktrise Gunta Virkava šogad svin savu 62. dzimšanas dienu un par godu jubilejai klajā nāks autobiogrāfiska grāmata par aktrises dzīvi un radošajām gaitām. Jubilejas ietvaros Gunta Virkava kopā ar meitu Elizabeti Zagorsku gatavo teatrālu koncertuzvedumu, kurā Elizabete dziedās, bet Gunta runās.

Māte un meita reālajā dzīvē ir kā labākās draudzenes. Viena otru atbalsta dažādās dzīves situācijās un šoreiz arī uz skatuves.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» aktrise Gunta Virkava atklāj, ka teātris viņai ir kā otrās mājas un bez tā nebūtu iedomājama viņas dzīve. «Teātrī esmu kopš 1970. gada. Man liekas, ka esmu šeit kā veca mēbele,» aktrise nevairās par sevi paironizēt.

Elizabete atzīst, ka ar mammu ļoti labi saprotas, abu attiecības ir gluži kā labākajām draudzenēm. Turklāt arī gaume un stila izjūta abām esot stipri līdzīga. Arī ļaudis teikuši, ka māte un meita līdzīgas kā divas ūdens lāses.

Meita Elizabete atbalsta mammas radošo darbību un apmeklē pirmizrādes, kurās Gunta spēlē. Šoruden uz Latvijas Nacionālā teātra 95. sezonas atklāšanas pirmizrādi «...Bagātā kundze...» Elizabete ieradās ar grozu, kas pilns ar sarkaniem rudens āboliem. Turklāt no darba brīvajos brīžos Gunta ir lieliska vecmāmiņa Elizabetes meitiņām - Loretai un Luīzei.

Meita un māte - Elizabete Zagorska un Gunta Virkava līdzīgas kā divas ūdens lāses
Meita un māte - Elizabete Zagorska un Gunta Virkava līdzīgas kā divas ūdens lāses Foto: Santa Sergejeva

Vaicājot, vai aktrise grāmatā atklās pilnīgi visus savas dzīves noslēpumus, viņa teic: «Pilnīgi atklāties līdz saules pinumam es nevēlos. Katrā gadījumā šī grāmata būs patiesa. Ir lietas, par kurām es vienkārši nerunāju, bet melot es nemeloju.»

«Šobrīd ar mammu veidojam jaunu koncertuzvedumu, kurā būsim abas uz skatuves. Tā būs kā maza izrāde. Līdz ar grāmatas atvēršanas svētkiem sāksim arī koncertēt,» atklāj Elizabete, bet Gunta piebilst, ka koncertuzvedumā meita dziedās, bet viņa pati runās, skaitīs romantisku, sentimentālu Barbisa Anrī «Maigumu».

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu