Baltā nakts: pie Mēbeļu nama notiks "Pur4ik 4ever"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros 10. septembrī pirmo reizi notiks aktivitātes arī Purvciemā – no plkst. 20 pie Mēbeļu nama norisināsies urbānās kultūras pasākums "Urban Poetry". Visu projekta aktivitāšu – foto izstādes, dejas izrādes, kino programmas līdzautori, iedvesmotāji un varoņi ir Purvciema iedzīvotāji, informē Kristīne Želve, "Urban Poetry" kuratore.

"Urban Poetry" pasākums Purvciemā tiks atklāts ar laikmetīgās dejas performanci "Purvciems. Fragmenti. Deja", kas tapusi, laikmetīgās dejas projekta "Dejas anatomija" dalībniekiem – Elīnai Breicei, Sintijai Siliņai, Agnesei Bordjukovai, Montai Vanderei un Kristapam Ceļmalniekam – sarunājoties ar Purvciema iedzīvotājiem un uzdodot viņiem jautājumus: "Kas ir deja? Kāda ir dejas nozīme jūsu dzīvē? Kā dejo Purvciemā?". Tā tapa izrāde, kurā izmantotas purvciemiešu atbildes, intervijas, dzejoļi, domas, mūzika, deju soļi… Muzikālo un skaņu rindu no savāktā materiāla un Purvciema iedvesmas radījis komponists Raimonds Tiguls.

Arī foto izstādes "Pur4ika slavas galerija", kas būs skatāma Mēbeļu nama skatlogos, varoņi, fotomodeļi un arī līdzautori ir paši purvciemieši. Ieva Stūre un Kristīne Želve sērijā "Mūsu labākie" piedāvā iepazīties ar Purvciema zīmola – Mēbeļu nama darbiniekiem, kuri šeit strādā no veikala dibināšanas – ne vairāk, ne mazāk kā 30 gadus, un ieklausīties viņu amizantajos stāstos par Mēbeļu nama slavas gadiem. Aijas Bley kamerai un jautājumam "Kā tas ir – novecot pilsētā?" atvērās Purvciema pensionāru dzīvokļu durvis, un tapa skarba un emocionāla sērija "Iekšā". Arī Inga Kundziņa, veidojot foto kolekciju "Purvciems un vieta", uzdeva jautājumu purvciemiešiem – "Kuras ir Purvciema ievērojamākās vietas?" un saņēma ļoti personiskas atbildes. Bet Ieva Epnere turpina pētīt un fotogrāfēt rajonu un rajona iedzīvotājus, ielūkojoties arī savā bērnības pieredzē. "Pur4ika slavas galerijai" pozēt viņa aicināja Purvciema jauno paaudzi – māju pagalmos, pie skolas un Purvciema ielās uzrunātus pusaudžus un jauniešus.

Pie Mēbeļu nama notiks arī urbānās dzejas lasījumi, kuros uzstāsies urbānās dzejas meistari no Lielbritānijas un ASV - Ifa Meniksa, Džeikobs Sems Larouzs un Vans Garets. Pasākums noslēgsies ar kino seansu uz Mēbeļu nama brandmūra. Programmā: ieskats Aika Karapetjana topošajā filmā "Cilvēki tur", kas filmēta Purvciemā, Rīgas vasaras skolas mediju un filmu mākslas studentu vienas dienas Purvciema iespaidi filmiņā "No Purvciema ar mīlestību" un vēsturisku kinožurnālu kolekcija par Purvciema tapšanu no Kinofotofonodokumentu arhīva.

Urban Poetry

"Urban Poetry" ir mākslas forma, kuras iedvesmas un pieredzes avots ir pilsētas dzīves daudzveidība. Projekta kuratores režisore Kristīne Želve un māksliniece Ieva Stūre uzsver, ka projekts tapis mijiedarbībā ar Purvciema iedzīvotājiem, īpaši Mēbeļu namu, un cer, ka nākotnē līdzīgas aktivitātes varētu notikt arī citos Rīgas mikrorajonos.

Urbānās kultūras pasākums "Urban Poetry" tapis, sadarbojoties kultūras projektu kuratorēm režisorei Kristīnei Želvei, māksliniecei Ievai Stūrei, dzejas slamu kuratorei Katrīnai Vastlāvei un mākslas centram "Totaldobže", Britu padomei un Amerikas Savienoto Valstu vēstniecībai Latvijā.

Papildu informācija par urbānās kultūras pasākumu Urban Poetry un dzejas slamu kustību atrodama www.urbanopetry.lv, informācija par dzejnieku meistarklasēm un priekšlasījumiem www.totaldobze.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu