"Lotes" pirmizrādē - bērnu ballīte

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Ceturtdienas vakarā kinoteātrī "Citadele" skanēja bērnu balsis - te notika jaunās animācijas filmiņas "Lote un Mēnessakmens noslēpums" pirmizrāde, uz kuru bija pulcējušies gan filmiņas veidotāji un aktieri, kas ieskaņojuši lomas, gan viņu viesi. Filma no šodienas, 26.augusta, skatāma kinoteātros "Citadele" un "Splendid Palace" ("Rīga").

Pirms filmas pirmizrādes tās režisori Janno Poldmā un Heiki Ernits no Igaunijas teica paldies visai filmas komandai, jokojot, ka labāk jāskatās filma, nekā gari jārunā.

"Vai varat iedomāties, ka filmai bija nepieciešami 130 tūkstoši zīmējumu, ko mākslinieki zīmēja divus gadus?" brīdi vēlāk atklāja aktieris Jānis Jarāns, kurš arī ierunājis lomu jaunajā filmā. Zināms arī, ka no diviem miljoniem eiro, ko maksājusi trīs gadu garumā veidotā 75 minūtes garā "Lote un Mēnessakmens noslēpums", kurā Latvijas puse ieguldījusi 601 tūkstoti latu, 300 000 tūkstoši latu ir Latvijas valsts budžeta ieguldījums.

Filmu, kurā ir gana daudz atsauču arī pieaugušajiem (piemēram, uz filmu "Piektais elements"), publika, īpaši tās jaunākā daļa, uzņēma ar sajūsmu, bet pēc pirmizrādes devās uz kinoteātra vestibilu, kur visus sagaidīja suņu meitene Lote, krāšņi klāts galds, daudz baltu papīra lapu un krāsainie zīmuļi. Kamēr vecāki sveica filmas veidotājus un pārsprieda redzēto, daudzie bērni mielojās ar Lotes dāvātajām šokolādītēm un aizrāvās ar zīmēšanu un izkrāsošanu.

Filmas pirmizrādi apmeklēja arī žurnāliste Ilze Jaunalksne, kuras meitiņai Martai Elzai filma esot ļoti patikusi
Filmas pirmizrādi apmeklēja arī žurnāliste Ilze Jaunalksne, kuras meitiņai Martai Elzai filma esot ļoti patikusi Foto: TVNET
Pie krāšņā svētku galda mielojās gan lomas ierunājušie aktieri, gan bērni
Pie krāšņā svētku galda mielojās gan lomas ierunājušie aktieri, gan bērni Foto: TVNET

Filmas saturs

Filmiņas varoņi Lote un Klauss savā aizraujošajā ceļojumā satiek vairākus krāsainus un īpašus filmas varoņus. Katra no šīm tikšanās reizēm palīdz Lotei uzzināt ko jaunu par pasauli. Kādu nakti, meklējot vecā ceļotāja Klausa koferi, Izgudrotāju ciemā ielaužas divi svešinieki. Suņu meitene Lote pārsteidz svešiniekus, kuri nobijušies nomet zemē dzelteno akmeni, ko paņēmuši no kofera, un aizmūk. Klauss atradis šo akmeni savā pēdējā ceļojumā kalnos.

Foto: TVNET
Kamēr vecāki pārsprieda redzēto filmu, bērni bija aizrāvušies ar zīmēšanu un krāsošanu
Kamēr vecāki pārsprieda redzēto filmu, bērni bija aizrāvušies ar zīmēšanu un krāsošanu Foto: TVNET

Patiesībā bija trīs akmeņi un pārējie divi palikuši pie Klausa draugiem suņiem Freda un Villes. Lote atklāj, ka tie nav vienkārši akmeņi, bet gan ar sarežģītu mehānismu vidū. Klauss un Lote nolemj doties pie Freda un Villes, lai paņemtu pārējos akmeņus un atrisinātu šo noslēpumu. Abi svešinieki seko viņiem. Drīz akmeņu meklēšanā iesaistās vēl kāds - kaķis Pauls. Drīz vien Lote saprot, ka tas ir kas vairāk par vienkāršu piedzīvojumu...

"Loti" noskatījās arī "Prāta vētras" dalībnieka Māra Mihelsona dzīvesbiedre Santa Bindemane ar meitiņu. Abām filma likusies ļoti jauka un interesanta
"Loti" noskatījās arī "Prāta vētras" dalībnieka Māra Mihelsona dzīvesbiedre Santa Bindemane ar meitiņu. Abām filma likusies ļoti jauka un interesanta Foto: TVNET

Jaunajā filmā lomas ieskaņojuši aktieri Anna Januškeviča, Juris Strenga, Jānis Jarāns, Edgars Lipors, Ainārs Ančevskis, Imants Pakalnietis, Jānis Kirmuška, Gunārs Placēns, Olga Dreģe, Gundars Āboliņš, Anita Sproģe, Pēteris Liepiņš, Maija Apine, Pēteris Šogolovs, Olga Dreģe, Armands Berģis un citi, bet dziesmiņas, tāpat kā iepriekšējā filmā par "Loti" ("Lote no Izgudrotāju ciema") iedziedājusi grupa "Prāta vētra".

Arī filmas producents Vilnis Kalnaellis neslēpa, ka ir priecīgs un gandarīts par paveikto
Arī filmas producents Vilnis Kalnaellis neslēpa, ka ir priecīgs un gandarīts par paveikto Foto: TVNET
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu