"Baltijas pērles" ietvaros atklās filmu afišu izstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Festivāla "Baltijas pērle" ietvaros tirdzniecības centrā "Spice" atklāta filmu afišu izstāde, informē festivāla organizatori.

Izstāde veltīta programmai "Kino un mode". Uz divdesmit četriem molbertiem izvietotas to filmu afišas, kuras stāsta par izciliem augstās modes māksliniekiem, kā arī ļauj aplūkot kostīmus, kuriem bijusi nozīmīga loma tēla mākslinieciskajā risinājumā un kuri uzlūkojami kā patstāvīgi filmas personāži.

Izstādes veidotāji norāda, ka kino ir laika gaitā spējis izmainīt arī modi. Lai arī joprojām ir atklāts jautājums, kurš kuru ietekmē vairāk, tomēr, pateicoties auglīgajai mijiedarbībai, mode iekarojusi plašāku auditoriju, savukārt tās radītāji ieguvuši lielāku atpazīstamību.

Arī kinofestivālā "Baltijas pērle" tiks demonstrētas sešas filmas, kuras ļauj ielūkoties podija aizkulisēs un kopā ar režisoriem vērot slavenos kuturjē, ieraudzīt, kā rodas kolekcija, izsekojot tai no pirmās skices līdz "slēgtajai skatei" ar VIP viesiem, caur daudzajām pielaikošanām, modes nedēļu saspringto darba kārtību, ballītēm izredzētajiem un kinofestivālu sarkanajiem paklājiem. Šie kinodarbi piedāvā no aizspriedumiem brīvu, aizraujošu un nesaudzīgu skatījumu uz augstās modes korifejiem, bezprecedenta piekļuvi viņu radītajai videi, iespēju uzzināt, kā strādā dižie mākslinieki, kādus noslēpumus sargā un kādus nenosargā modes bizness, norāda festivāla organizatori.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu