Latvijas radio 2 piedāvās Imantdienu tiešraidi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien, 2.jūlijā, Latvijas Radio 2 klausītājiem un komponista Imanta Kalniņa cienītājiem piedāvās tiešraidi no Imantdienām Cēsu Pils parka estrādē, informē Latvijas Radio Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ginta Subbota.

Šā gada Imantdienu pasākums notiks, suminot arī komponistu 70.dzimšanas dienā. Imantdienām šogad sagatavotas trīs dažādas dziesmu programmas. Pirmajā daļā ar savu labāko dziesmu programmu muzicēs "Turaidas roze", Olga Rajecka un Uģis Roze, kā arī pēc ilga pārtraukuma kopā ar grupu muzicēs arī pats komponists.

Koncerta otrajā daļā skanēs pirmās latviešu rokoperas "Ej, jūs tur" koncertiestudējums. 70.gados radīto muzikālo stāstu uz skatuves izdzīvos Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa, Marts Kristians Kalniņš un vokālā grupa "Framest".

Rokoperas skanējumu krāšņāku darīs arī instrumentālisti Ints Dālderis un Dita Krenberga.

Savukārt noslēdzošajā daļā pašas populārākās un tautā mīlētākās komponista Kalniņa dziesmas izpildīs "Autobuss debesīs". Zelta fondu dziesmas izpildīs Rēzija Kalniņa, Goran Gora, Veronika Plotņikova un Gvido Linga, kā arī gaidāma arī mākslinieku sadziedāšanās ar skatītājiem.

Tiešraide sāksies plkst.20. Imantdienu koncerta tiešraidi ēterā vadīs Daiga Mazvērsīte. Savukārt pēc koncerta ap plkst.23 Latvijas Radio 2 klausītājiem būs iespēja veldzēties atmiņās par iepriekšējo gadu svētkiem, jo tiks atskaņots muzikālais pielikums "Menuets Imantdienu koncertā 2006.gadā".

Līdz Imantdienu pasākumam

Latvijas Radio 2 katru darba dienu plkst.16 Mazvērsīte klausītājiem piedāvās raidījumu "Imantdienas gaidot".

Raidījumā intervijas ar komponistu, Imantdienu rīkotājiem un dalībniekiem mīsies ar Kalniņa mūzikas fragmentiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu