Eltons Džons: «Talantu šovi padara slavenus cilvēkus, kas nav tam gatavi» (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu mūziķis Eltons Džons (Elton John) nopēlis mūsdienu mūzikas industriju, ko sabojājuši televīzijas šovi un kurā «ir grūti palikt pie pilna prāta». Lai arī Džons prožektoru gaismā aizvadījies lielāko daļu sava mūža un gatavojas izdot jau 30.albumu, viņš brīdina par grūtībām, ar kurām neizbēgami jāsaskaras jaunajiem mūziķiem.

«Ja vien neesi negrozāmi piezemēts, ir grūti palikt pie pilna saprāta. Ļoti smagi jāstrādā, lai saglabātu savu karjeru un nekļūtu par rūgtuma sagrauztu niecību,» viņš teica intervijā BBC 4.radiostacijai.

Džons kļuva slavens 23 gadu vecumā. Taču viņš brīdina, ka gados jauniem izpildītājiem tiekot laupīta bērnība. «Es negribētu būt Džastins Bībers vai kāds cits jaunais izpildītājs, jo viņiem neklājas viegli,» viņš norādīja.

«Televīzija ir pamatīgi sabojājusi mūzikas industriju,» skarbi saka Džons. «Talantu šovi padara slavenus cilvēkus, kas nav tam gatavi un nevar uzturēt savu slavu. Es nespēju noskatīties, kā cilvēki tiek pēc tam aizmesti prom. Man lūzt sirds, redzot tādus cilvēkus kā Mišela Makmeinusa, kura uzvarēja šovā «Pop Star», vai kā nu to sauca. Tas nav taisnīgi.»

Tā vietā, lai radītu labu mūziku, dziedāšanas šovi koncentrējas uz slavenību žūriju

, bet jaunie dziedātāji ir «niecības», norāda Džons.

Džona jaunākais albums «The Diving Board» iznāks septembrī. 66 gadus vecais mūziķis joprojām gadā sniedz vairāk nekā 100 koncertus.

Atgādinām, ka Latvijā Eltons Džons līdz šim bija viesojies trīs reizes - 2001., 2007. un 2011. gadā.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu